De Transporter. Krachtige partner op maat.

Zo staat papa’s bus op internet beschreven.

Hij was alleen niet krachtig genoeg om zo’n harde klap op te vangen.

Vandaag naar Erica geweest om de bus te bekijken en wie weet er nog wat uit te halen. Het bedrijf was eigenlijk gesloten, maar in overleg met de eigenaar mochten we komen. Gelukkig stond de bus binnen en hoefden we niet in de kou te staan.

Toen ik binnen kwam en de bus zag staan voelde ik eigenlijk niets, niks emotionele waarde, gewoon een kapotte bus. Voor mijn gevoel was papa er al uit toen er mee gesleept ging worden, ook al zat zijn lichaam er toen nog in.

Het was dus ook niet heel confronterend. Dat hij goed in de prak zit dat was en is wel duidelijk. Dat je er niet levend had uit kunnen komen ook. Het was nu nog onze taak om er uit te halen wat wel van emotionele waarde was. Gelukkig vonden wij z’n werktas met daarin de map met belangrijke werkgegevens. Maar ook een kapotte broodtrommel en een koffiekopje. Papa was net zo autistisch als ik en nam dus altijd het zelfde koffiekopje mee, ook dit keer had hij het rode kopje mee. En je gelooft het niet… het kopje was nog heel! Ook vonden wij zijn vest, nat en vies, maar hij ging mee naar huis. De sleutelbos van de opslag zat nog in het zijvakje van zijn stoel. Het laatste wat ik vond was een euro, die heb ik in mijn eigen zak gestoken. Ik mag nog zo in geldnood zitten, deze euro geef ik nooit uit!

Achteraf bekeken mogen we in onze handen knijpen dat we nog zo goed afscheid van papa konden nemen. De foto’s zeggen daarin genoeg…

Bus_papa_001 Bus_papa_017 Bus_papa_022 Bus_papa_044 Bus_papa_011_2 Bus_papa_052

Je houdt misschien ook van...

11 Reacties

 1. Heej!!
  Gelukkig gaat het al weer beter met Liv!! šŸ™‚
  Jullie vermaken je daar dus prima!! leuk…
  Nog eventjes en dan weer terug naar nederland!! Hier is het ook nog steeds erg warm dus dan kan jullie zonnetje zich hier ook nog prima vermaken!! šŸ™‚
  Fijne terugreis alvast!
  kus

 2. Wat een gave fotows zeg!Poseren op het strand blijft leuk;).
  Veel plezier daar nog! en blijf vooral foto's maken!

  Liefs Wilma

 3. Van der veentjes

  Hoi allemaal,

  leuk dat het beter gaat met liv
  wij zijn er weer uit Italixeb.
  overnacht bij wurzburg,
  En wat een mooie foto's van iedereen

  fijne vakantie nog

  Groeten de veentjes

 4. Hoi,
  bah, ik wil ook weer terug naar Portugal…
  Geniet er nog maar even van.

 5. Hoi meissie, dank voor je foto's! Voor mij een puzzelstukje dat zorgt voor de finale-afsluiting in mijn hoofd. Wat'n ellende! Maar wat heerlijk dat je nog persoonlijke dingen van papa hebt gevonden. Datzelfde voelden wij ook op de plek des onheils, oom Arend die een munstukje vond. We hebben het bij zijn foto ingelijst. Liefs en sterkte, Emilie

 6. heey!!

  ik lees je web-log regelmatig en wil ik telkens reageren maar weet eigenlijk helemaal niet zo goed hoe..
  dus dan maar gewoon zo..
  sterkte..

  X arina

 7. Hallo lieve meid
  We vinden de fotos ook heel pijnlijk om te zien ,maar het helpt misschien bij het verwerken van dit drama wat moeilijk is te bevaten en te verwerken voor iedereen
  Mooi dat jullie nog wat persoonlijke dingen van pappa eruit hebben kunnen halen
  Veel sterkte en liefs voor jullie allemaal van
  Tinus Joke en Pascal

 8. Dag lieverds,

  Ik lees elke dag je blog en vind het fijn om te weten dat je zo een beetje van je af kan schrijven.Wat bijzonder dat het kopje nog helemaal heel was,en fijn dat jullie toch nog spulletjes van oom Rijk eruit hebben kunnen halen.

  De foto die ik heb gekregen heeft een mooi plekje gekregen…Kusjes voor jou,Aisha,mama,Liv en Tim.

  We denken aan jullie.

 9. Ik heb vanmorgen de foto's gekeken van de bus en kreeg er weer een leeg gevoel van.Mis hem zo maar jullie natuurlijk ook.Gisteren de Eagles nog weer geluisterd en hard mee gezongen. Veel liefs evalien.

 10. Hey Meissie,

  Ik kijk nu elke dag even op je web log en vindt het erg indrukwekkend om te lezen, maar tegelijkertijd ook nog heel onwerkelijk. Dat is wat jullie natuurlijk ook nog voelen… Vindt het knap van je dat je weer voor de klas hebt gestaan. Even op andere gedachten (In hoeverre dit mogelijk is), maar natuurlijk val je al snel weer in de harde werkelijkheid. Nou meid doe kalmpies aan en we denken aan jullie!

  Ps: Als je eens wat ervaringen, over het gemis, wil delen met Erik moet je gewoon bellen!

  Heel veel liefs

  Erik, Roos, Mila en Lotte

 11. hey meis

  nu ik die foto's zo zie dan kan ik me voorstellen dat jullie heel blij zijn dat jullie nog afscheid van je papa hebben kunnen nemen. ongelofelijk dat dit heeft kunnen gebeuren. tussen de tranen door probeer ik jou stukjes te lezen en wat vind ik het knap dat je dit zo kunt verwoorden.
  we denken aan jullie.

  veel liefs en een dikke knuffel van sebas,lianne,joyce en denise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.