Over iets meer dan een week gaan we al op vakantie.

Heerlijk met ons gezinnetje en opa, oma en tanti naar Portugal. Ja gewoon met ons Livie in het vliegtuig. Velen hebben ons voor gek verklaard. Ga toch gewoon met zo’n kleintje naar een camping in Nederland. En dan het liefst zo dichtbij dat je tussen door nog thuis kan gaan wassen zeker… Nou mooi niet.

We hebben dit jaar net zo hard of misschien wel harder gewerkt dan andere jaren en hebben gewoon zin in een welverdiende vakantie. En dat is voor ons niet tot de knieën in de drek op de camping wachten op mooi weer, maar heerlijk, zon zeker naar het buitenland.

Het liefst naar een land waar we nog nooit geweest zijn, zodat we er weer 1 op ons lijstje bij kunnen schrijven. Voor Liv wordt het haar eerste "vreemde" land op haar lijstje. We hopen dat we het zo goed blijven houden dat er nog veel meer zullen volgen!

Maar nu… van waar de titel?

Liv is namelijk een hele goedkope reisgenoot. We hoeven voor haar namelijk maar €40 te betalen. Dat is een koopje voor twee weken Portugal dachten wij zo. Er is alleen 1 nadeel:

Ze mag maar 10 kilo bagage meenemen… En dat is inclusief buggy van 5 kilo… De rest van al haar spullen mag dus maar 5 kilo wegen. Dat lukt nooit kan ik je vertellen. Ik denk; dat moet gecheckt worden bij de vliegmaatschappij.

Ik krijg een vriendelijke vrouw aan de telefoon die meteen voor mij op zoek gaat. Ze heeft het gevonden, inderdaad 10 kilo voor de baby en dat is inclusief buggy van maximaal 5 kilo (oeps die van ons is al 6…) Ik attendeer haar op het feit dat dat dus 5 kilo voor de kleertjes, luiers, voeding en al de andere hoognodige babyartikelen is. Zij antwoord: Ik begrijp wat u bedoelt! Nee dit is duidelijk door een man bedacht!

Dan mijn volgende vraag: Mag ik wel handbagage voor haar meenemen. Ze begint al een beetje te lachen. Ik zoek het voor u op maar ik denk dat ik het antwoord al weet, zegt ze. Nee dat mag inderdaad ook niet. Als de luiertas mee moet, moeten wij maar samen doen met onze tas. Ach ik hoef toch geen boek mee. Lezen zal wel niet lukken met een klein druktemakertje op schoot!

De vrouw geeft mij nog wel de "gouden tip"! Misschien moet u zelf wat minder meenemen en de spullen van uw dochter bij u in de koffer doen. Ach ja… Dan ga ik wel naakt deze vakantie!!!

We leggen allebei lachend de telefoon neer… Toch maar eens een vrouw met kinderen naar deze richtlijnen laten kijken zeggen we nog!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *