Ik doe de koelkast open en kijk op het pak melk. 18-03 zie ik staan. Dat kan nog denk ik bij mijzelf, dat is donderdag pas. Meestal moet ik eerst even op de kalender kijken of Liv haar melk (wij lusten het niet) nog niet over datum is. Op de één of andere manier weet ik altijd wanneer het de 18e is.

Eigenlijk zegt de 18e mij echt niet meer dan de 17e of de 19e. Zou het zijn omdat ik op de 18e altijd een log schrijf of zou onbewust het feit weer een maand verder te zijn er toch mee te maken hebben?

Het feit is wel dat het inmiddels 15 maanden geleden is dat papa is overleden. Zijn houdbaarheidsdatum was waarschijnlijk verstreken.

Maar wat betekent houdbaar in woordenboektaal eigenlijk?

houd·baar bn 1 verdedigbaar; te handhaven: de toestand is niet meer ~ 2 te bewaren, goed te houden: melk is niet lang ~

Inderdaad het ongeluk was niet verdedigbaar. De daar op volgende dagen waren niet te handhaven. We konden papa niet eeuwig bewaren. Ons leven is niet altijd goed te houden!

het leven is

net

zure melk

“We zijn niet eeuwig houdbaar”

Nicolle

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *