Ik doe de koelkast open en kijk op het pak melk. 18-03 zie ik staan. Dat kan nog denk ik bij mijzelf, dat is donderdag pas. Meestal moet ik eerst even op de kalender kijken of Liv haar melk (wij lusten het niet) nog niet over datum is. Op de één of andere manier weet ik altijd wanneer het de 18e is.

Eigenlijk zegt de 18e mij echt niet meer dan de 17e of de 19e. Zou het zijn omdat ik op de 18e altijd een log schrijf of zou onbewust het feit weer een maand verder te zijn er toch mee te maken hebben?

Het feit is wel dat het inmiddels 15 maanden geleden is dat papa is overleden. Zijn houdbaarheidsdatum was waarschijnlijk verstreken.

Maar wat betekent houdbaar in woordenboektaal eigenlijk?

houd·baar bn 1 verdedigbaar; te handhaven: de toestand is niet meer ~ 2 te bewaren, goed te houden: melk is niet lang ~

Inderdaad het ongeluk was niet verdedigbaar. De daar op volgende dagen waren niet te handhaven. We konden papa niet eeuwig bewaren. Ons leven is niet altijd goed te houden!

het leven is

net

zure melk

“We zijn niet eeuwig houdbaar”

Nicolle

Je houdt misschien ook van...

1 Reactie

 1. Hoi lieverds
  Ja ik heb ook nog een bult er liggen hoor wel je het hebben van me
  Nee hoor grapje huil maar hoor Nicolle geeft niets het lucht vast op maar het verdriet en gemis gaat niet weg we moeten er mee leren te leven hoe moeilijk het ook is en als we het een plekje kunnen gaan geven is het verdriet en gemis er ook wel maar anders
  Als ik in de auto zit waar ook naar toe heb ik ook de muziek op van de afscheidsdienst van je vader ik huil dan ook en heb verdriet dat hij niet meer bij jullie en ons is en we hem zo missen ik wou dan soms dat ik even kon zien waar hij is en wat hij doet en wat hij van jullie en ons denkt en ons ziet dat we hem missen en we verdriet hebben maar ik denk dat hij jullie kanjers vind en dat hij heeeeeeeel trots is op jullie
  Doe de gr aan mamma aisha tim liv rev en natuurlijk een dikke knuffel voor jullie allemaal
  liefs Joke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.