Donderdagochtend. Uitgerust van een paar dagen niks staat mijn todolijstje inmiddels weer vol. Vol met de voorbereidingen voor een lang weekend kamperen. Voor het eerst wordt de caravan ingepakt en gaan we tegen onze principes in slapen in een sleurhut.

Aankomende zomer is onze vakantiebestemming het altijd zonnige Nederland. We gaan 2 weken kamperen aan de kust. Wij in de caravan van mijn tante en oom. Mijn moeder heeft voor de gelegenheid zelf een caravan aangeschaft, onder het mom van… dan kunnen we er nog eens vaker een paar dagen op uit.

Om deze zomer niet helemaal als groentjes voor de dag te komen zouden we dit weekend onze vuurdoop hebben. Het beloofde alleen een koude regenachtige vuurdoop te worden die ons vast en zeker niet warm zou maken voor het kamperen. Even voor de duidelijkheid we hebben erg veel zin in onze geplande vakantie, maar wel in een zomervakantie en niet zoals nu heel logisch in juni een herfstvakantie. Achter in ons hoofd waaiden steeds de woorden "zullen we wel of zullen we niet?"

En toen belde donderdagochtend mijn vriendin Mirjam. Of ik mee wilde naar Guus Meeuwis??? Whaaaa! Hoe kun je dat nou vragen? Dat vond ze zelf eigenlijk ook wel, maar ze vond dat ze het moest vragen en dan kon ik zelf wel beslissen. Nou zelf… Ik belde Tim en die zei onmiddelijk: Doen!

En zo zat ik donderdagavond niet in mijn joggingpakje voor de caravan, maar stond ik te genieten van Guus.

Guus geluk in mijn geval!

We besloten contact op te nemen met onze kampeerplek de Zwieseborg. Zij vonden het prima dat we een andere keer zouden komen. Kostenloos annuleerden wij ons weekendje weg en hielden de tegoedbon alsnog te goed.

En zo zit ik nu in mijn joggingpakje te luisteren nog de wasmachine en droger. Krijgen we vanavond een grote groep eters en staat er Siciliaanse Pasta Ovenschotel, Tagliatelle met champignons en spekkies en een Pesto spaghetti met snijboontjes op het menu. Dat was mij vast op onze campingpitjes niet gelukt.

Jullie ook een warm en lekker weekend gewenst!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *