Al een paar nachten is Liv aan het spoken. Het gebeurt wel vaker dat ze ’s nachts wakker wordt, maar nu is het al 3 nachten achter  elkaar raak. Ik begin er zelfs bijna aan te wennen dat ik er ’s nachts een aantal keren uit moet. Maar als ik er aan wen, dan went Liv er dus ook aan…

Wat is er toch aan de hand? De ene keer denk ik dat ze bang is, dan denk ik weer dat ze gedroomd heeft en weer een andere keer lijkt het alsof ze de slaap gewoon uit heeft. De afgelopen dagen lijkt de reden wel duidelijk. Liv is snotverkouden en dan met de nadruk op SNOT!

En als je zo verkouden bent dat het snot je uit je neus loopt, dan is een speen niet handig kan ik je vertellen. Ze wil haar speen eerst wel gewoon hebben, maar al snel verdwijnt hij onder de dekens. Wat wil je ook, een verstopte neus en een speen  belemmeren je het ademen!

Maarja… wat dan? Als je gewend bent met een speen te slapen, dan biedt dat je rust. En alleen als  je rustig bent kun je lekker slapen. Liv is alles behalve rustig de laatste nachten. Daarbij lijkt ze ook steeds koorts te hebben, een raar hoestje en last van doorkomende tanden en kiezen. Al met al genoeg reden om de medicijnkast eens los te trekken en mijn hele apotheek er eens bij te pakken.

Liv ligt nu heerlijk te slapen. Weliswaar voorzien van zetpil, tussikindsiroop van vsm, otrivin neusspray en Luuf op haar rug en borstje. En oja… vergeet ik bijna de ui achter haar bedje… Maar ze slaapt!

Ik ben benieuwd hoe de nacht verder verloopt. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. En zo niet… dan drink ik gewoon weer een nachtelijk  kopje thee op de bank en geef ik een knipoog aan papa!

————————————————————————–

Zetpil; Na orale inname wordt een geneesmiddel via diffusie vanuit de darmen in het bloed opgenomen, waarna het via de poortader naar de lever wordt vervoerd. Na passage door de lever bereikt (een deel van) de dosis van het geneesmiddel de grote circulatie.

Tussikindsiroop; bij vastzittende hoest en kriebelhoest.

Otrivin; is een middel dat het neusslijmvlies doet slinken. Het vernauwt de bloedvaatjes in het neusslijmvlies.

Luuf; Inhalatiezalf voor babies. De toepassing van de balsem helpt verkoudheidsverschijnselen te verlichten.

Ui; Bij verkoudheid, een halve ui naast het bed, geeft meer lucht.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *