Al een paar nachten is Liv aan het spoken. Het gebeurt wel vaker dat ze ’s nachts wakker wordt, maar nu is het al 3 nachten achter  elkaar raak. Ik begin er zelfs bijna aan te wennen dat ik er ’s nachts een aantal keren uit moet. Maar als ik er aan wen, dan went Liv er dus ook aan…

Wat is er toch aan de hand? De ene keer denk ik dat ze bang is, dan denk ik weer dat ze gedroomd heeft en weer een andere keer lijkt het alsof ze de slaap gewoon uit heeft. De afgelopen dagen lijkt de reden wel duidelijk. Liv is snotverkouden en dan met de nadruk op SNOT!

En als je zo verkouden bent dat het snot je uit je neus loopt, dan is een speen niet handig kan ik je vertellen. Ze wil haar speen eerst wel gewoon hebben, maar al snel verdwijnt hij onder de dekens. Wat wil je ook, een verstopte neus en een speen  belemmeren je het ademen!

Maarja… wat dan? Als je gewend bent met een speen te slapen, dan biedt dat je rust. En alleen als  je rustig bent kun je lekker slapen. Liv is alles behalve rustig de laatste nachten. Daarbij lijkt ze ook steeds koorts te hebben, een raar hoestje en last van doorkomende tanden en kiezen. Al met al genoeg reden om de medicijnkast eens los te trekken en mijn hele apotheek er eens bij te pakken.

Liv ligt nu heerlijk te slapen. Weliswaar voorzien van zetpil, tussikindsiroop van vsm, otrivin neusspray en Luuf op haar rug en borstje. En oja… vergeet ik bijna de ui achter haar bedje… Maar ze slaapt!

Ik ben benieuwd hoe de nacht verder verloopt. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. En zo niet… dan drink ik gewoon weer een nachtelijk  kopje thee op de bank en geef ik een knipoog aan papa!

————————————————————————–

Zetpil; Na orale inname wordt een geneesmiddel via diffusie vanuit de darmen in het bloed opgenomen, waarna het via de poortader naar de lever wordt vervoerd. Na passage door de lever bereikt (een deel van) de dosis van het geneesmiddel de grote circulatie.

Tussikindsiroop; bij vastzittende hoest en kriebelhoest.

Otrivin; is een middel dat het neusslijmvlies doet slinken. Het vernauwt de bloedvaatjes in het neusslijmvlies.

Luuf; Inhalatiezalf voor babies. De toepassing van de balsem helpt verkoudheidsverschijnselen te verlichten.

Ui; Bij verkoudheid, een halve ui naast het bed, geeft meer lucht.

Je houdt misschien ook van...

5 Reacties

 1. Meissie meissie,

  wat mooi dat je alles van je af probeert te schrijven en ons mee laat "kijken". Wat zijn jullie vaak in onze gedachten geweest de laatste week en nog….

  knuffel

 2. Mama en Aïsha

  Weltrusten….

  Wij hopen vanacht ook goed te slapen.

  xx

 3. leuk hé kinderen, als liv s'nachts nog een keer wakker wordt dan mag je best met haar langs komen hoor wedden dat we dan ook wakker zijn. sucees ermee want gebroken nachten is voor niemand fijn.

  dikke kus lianne

 4. hey lieverd
  ja wat een gedoe he met livie maar ja het hoort er allemaal bij meis al is het opvoeden wel mooi van een kind leuk is het niet altijd maar je bent een kanjer en doet het geweldig hoor en met mamma en aisha in de buurt kan het ook niet fout gaan dat met die ui heb je vast van mamma of niet ik hoop dat liv snel van haar verkoudheid en koorts af is en dat de tanden en kiezen er snel door komen dan krijgen jullie allemaal weer een normale nachtrust welterusten en slaaplekker
  en doe de knipoogjes maar gewoon door hoor want er zullen nog wel meer van die nachtjes komen
  nachtvinders
  liefs en dikke knuffel we denken aan jullie

 5. Ja dat zou je dan soms zo graag willen he…maar helaas gaat dat niet en moeten we altijd maar doorgaan…

  Dikke kus uit Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.