Het is niet mijn favoriete onderwerp, maar dat had je vast al gemerkt.

De 4daagse…

Toch is er wel degelijk genoeg over te vertellen.

Want mijn wandelmaatje is namelijk inmiddels ook ingeloot. Ik gun hem alleen een rustige 4daagse, dus loopt hij de 50 kilometer en ik de 40 kilometer…

We hebben inmiddels al bijna 300 kilometers trainen in de benen.

We liepen tochten in Ommen en Emmen. Wandelden op een prachtige zaterdag van Baalderveld naar Dalfsen en ook zo af en toe op een avond trek ik voor een kilometertje of 10 de stoute schoenen aan.

Ik had nooit gedacht dat ik over 10 kilometer zo luchtig zou gaan denken. Ik ga effies 2 uurtje lopen hoor ik mezelf tegen Tim zeggen, ben zo terug!

Ik heb niet heel erg het gevoel dat het naar mate we meer trainen makkelijker wordt. Ik merk wel dat het herstel sneller gaat. De spierpijn op ’the day after’ wordt steeds minder. Het is alleen zo jammer dat ik steeds meer blaren loop… Het record staat op zeven en dat doet pijn en loopt echt niet lekker.

Inmiddels heb ik wel 6 paar verschillende soorten sokken geprobeerd en heb ik ook een nieuw paar schoenen aangeschaft. Ze blijven echter komen op de meest vreemde plekken op de voet. Ergens zit er iets niet goed. Of zijn mijn voeten niet goed? Protesteren ze gewoon?

Af en toe protesteer ik fijn met ze mee. Ik kan namelijk niet zeggen dat ik het wandelen nou zo’n leuke hobby vind. Het is een kwestie van doen. Dopjes in de oren, concentreren en gaan met die banaan. De eerste uurtjes is het nog gezellig en kletsen we fijn bij. Daarna wordt het stil. Niets genieten van de rust en de natuur. Gewoon doen omdat het moet èn… omdat ik het WIL!

Ik wil gewoon één keer in mijn leven de 4daagse van Nijmegen hebben gelopen. Wat fijn dat ik dat al op mijn 29e verjaardag af kan strepen, want daar heb ik alle vertrouwen in!

En ook al geniet ik niet van de rust en de natuur, het levert wel mooie plaatjes op…

Klik voor de zonsondergang van 2 juni.

Morgen een tocht in Hellendoorn. Niet met mijn vaste wandelmaatje, maar dit keer loop ik met twee vriendinnen een kilometertje of 20….

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *