Over hobby’s gesproken…. 

Onder een hobby wordt over het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijnvrije tijd uitoefent en die men graag doet. 

Daar lees ik al meerdere opvallende woorden, ontspannende activiteit en vrije tijd.

Vrije tijd is de tijd die je niet hoeft te besteden aan verplichte zaken. Dat ik altijd zeg dat wanneer de kinderen mijn lokaal verlaten mijn hobby begint klopt dus niet helemaal. Alhoewel, als er geen vergaderingen of andere overlegmomenten zijn zou ik ook naar huis kunnen. Dat er dan verplichte zaken blijven liggen is wel een feit, maar het zou ook op een ander moment kunnen. Bij een hobby gaat het er ook om dat je het graag doet en dat is zeker zo als het gaat om werken. Ik houd van mijn werk en ook van alles wat er naast het les geven bij komt kijken. Projecten uitwerken, thema’s bedenken, plannen, extra begeleiding opzetten, plannen schrijven, lessen voorbereiden, het leerlingvolgsysteem bij houden, gesprekken voeren, nieuwe dingen uitproberen en nog veel meer.

En omdat ik het nou eenmaal erg graag doe en vaak in de tijd dat anderen het niet zouden doen noem ik het hobby.

Nog een grote hobby komt voort uit bovengenoemde hobby, want ik word er nou eenmaal moe van. En als je moe bent dan moet je bijtanken, dus gaan slapen. En waar de meeste mensen dat het liefste in hun bed doen geef ik de voorkeur aan onze bank of de stoel. Heerlijk wanneer er nog allemaal geluiden om mij heen zijn onder het televisie kijken in slaap vallen. Nooit overdag, alleen ’s avonds als het eigenlijk bedtijd is. Dat deze hobby altijd al mijn hobby is geweest werd afgelopen weekend weer bevestigd.  

We waren op zolder aan het opruimen (zeker geen hobby) en kwamen van alles tegen. Babyspullen, knutselwerkjes, dingen waar je niks meer mee doet maar gewoon echt niet weg kunnen en foto’s. Heel veel foto’s. Want ik maak graag foto’s en heb dat altijd al gedaan. Ik maak ook graag foto’s van gewone dingen. En zo heb ik van mijn slaapkamers foto’s van hoe het er toen uitzag. De roze kaarsjes, mijn bureau en het bed vol met kussentjes. Ik stap zo weer in mijn slaapkamer van toen. Dat ik blijkbaar toen ook al boven geschreven hobby had werd bij heel veel fotoboeken en fotomapjes duidelijk. Dat bed was voor ’s nachts net als nu, want ’s avonds is de bank of de stoel het allerfijnst.

Oké hobby’s… werken en slapen.

Niet meteen 2 hobby’s die ik in de vriendenboekjes van mijn leerlingen schrijf. En dus schrijf ik er wandelen, thee drinken, kletsen en verhaaltjes schrijven. Wandelen, thee drinken en kletsen doe ik graag en veel. Verhaaltjes schrijven doe ik ook erg graag, maar helaas niet meer veel. Er was een tijd dat ik iedere dag schreef. Ik publiceerde lang niet alles, maar het gaf me rust. De 768 verhaaltjes die op deze blog staan hebben er voor gezorgd dat ik mooie, maar ook verdrietige dingen heb vast gelegd en een plek kon geven. Ze hebben me gemaakt wie ik nu ben. Ze zorgden voor ontspanning in mijn vrije tijd. Die ontspanning zou ik graag weer oppakken, de blogkriebels zijn er weer. En dat betekent dat mijn goede voornemen voor 2019 is: weer/meer schrijven!

Ik wens jullie net zoveel rust en ontspanning toe voor het komende jaar!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *