Het wereld wijde web…

Wat zetten we er wel op en wat juist niet?

Een discussie die bijna niet te voeren is… want zij die hun leven privé willen houden hebben uiteraard niets met facebook. Zij die hun contacten graag onderhouden met facebook zien er het kwaad niet van in.

Dat ik bij de laatste groep hoor zal iedereen duidelijk zijn. Zowel op facebook als op mijn weblog kun je me uitgebreid volgen. Ik vind het niet erg als mijn kinderen met foto terug te vinden zijn op de website van school, het kinderdagverblijf, de sportclub. Ik heb dan ook nog geen nadelen ervaren aan mijn actieve houding op het www. Ik vind het leuk om mijn leven te delen. Een leven met uiteraard een vertekend beeld, want ook hier in huis is niet altijd alles rozegeur en maneschijn.

Uitgaande van mijn blogs en facebookberichten is bijna elke dag hier een feestje. Iedere dag de hele dag feest is voor niemand uit te houden. Maar als het feest is vier je dat samen. Ik ken heel veel mensen die bij elkaar komen om samen te feesten, ik ken er maar weinig die afspreken om samen te klagen en te siepen. Natuurlijk is er ook op een feestje ruimte voor kommer en kwel, maar nooit een heel feest lang. Je probeert te genieten van het feest, de mensen om je heen, de mooie dingen die je hoort en ziet. Dat je daarna thuis dat feestje soms weer snel vergeten bent is naar mijn idee part of the game die “het leven” heet.

Ik zie dan ook mijn weblog en facebook als dat feestje. Ik deel dat waar ik blij van word, dat wat me verwonderd, dat waar ik van geniet, dat waar ik iets van leer. Dat kan zijn een blije kleuter, een ondeugende peuter, een prettig samen zijn, een kijk op het leven. Allemaal dingen waarvan ik hoop dat een ieder van jullie er ook blij van wordt, zich met mij mee verwonderd, geniet, ervan leert of je aan het denken zet.

En de mensen die daar niets mee hebben blijven als het goed is niet op deze manier op de hoogte van mijn/ons leven en komen gewoon gezellig bij me op de thee.

Je leest het, ik ben er nog niet klaar mee. Vanaf nu hoop ik dan ook weer meer te schrijven.

Fijne zondag, maak er (zover als je kan) een feestje van, en tot gauw!

Liefs Nicolle

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *