Iedereen die mij goed kent weet dat geel mijn lievelingskleur is.

Ik word er blij van! Ik associeer het met vrolijke dingen. Zon, vrolijke bloemetjes, lekker fruit en de mooiste korfbalclub van Nederland. 

En zo is geel al jaren de hoofdkleur in ons huis, 11 jaar om precies te zijn.

Elf jaar geleden was het ontzettend moeilijk om leuke spulletjes te vinden in deze kleur. Gelukkig vonden we toen we op vakantie waren in Portugal een mooi dienblad en plaid. We kregen hulp van familie en vrienden, als zij wat tegen kwamen namen ze het voor ons mee. Toen we verhuisden van het Hoornblad naar de Gele Lis hebben we geen moment getwijfeld, geel bleef onze kleur.

Een vriend van ons, schilder, stelde een fel gele muur voor. Dat leek ons een mooie eyecatcher in ons toch al bijzondere huis. Veel gele spulletjes worden regelmatig gewisseld en op dit moment zijn de vaasjes, potten en kaarsenhoudertjes zelfs niet eens geel. De gele muur, het dienblad en de plaids blijven.

Tegenwoordig is de trend veel natuurlijker dan ons interieur. Naast geel vind je in ons huis zwart en wit. Geen hout zoals in veel woonkamers. Toch houd ik wel van de natuurlijke sfeer. En zo komt er stiekem steeds meer groen in ons huis. 

Met veel verschillende planten halen we buiten naar binnen. Helaas zijn mijn vingers nog altijd niet groen. En waar ik de afgelopen jaren altijd alleen voor de veilige planten ging, je weet wel… als de bladeren gaan hangen dan geef je ze water, staat er nu van alles wat. Gelukkig bestaat er google en zoek in op het wereld wijde web naar tips als ik zie dat het even niet zo lekker groeit en bloeit. Cactussen die krimpen, bruine blaadjes die groen horen te zijn en bladeren van het olijfboompje die opeens krullen. Iets meer water, iets minder water, een lichtere plek of een plek voor het raam, je kunt met mij alle kanten op. Nou ja… bijna alle kanten op…  het oog wil ook wat. 

Want dit mini ecosysteempje moet ook nog gewoon mijn stijl zijn.

Wil je even binnen kijken? De teller staat inmiddels op 16!

                                                    

 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *