Bekijk allemaal ons nieuwe voorlichtingsfilmpje over onze mooie onderwijsroute! Deze zin was te lezen op de Social Media van Be-Tween.

Be-Tween is er voor leerlingen van 10 tot 14 jaar die net even op een andere manier willen leren. Rev is één van deze leerlingen. Met nog 20 andere tieners zit hij in BTb op het Vechtdal College. Deze leerlingen stromen in klas 3 door naar een niveau dat bij hun past.

Rev werkt op dit moment op Havo/Vwo niveau en we gaan de komende 2 jaar ontdekken of dit is wat bij hem past. Door de persoonlijke begeleiding en de aandacht voor studievaardigheden heeft hij een goede start gehad.

Ook is het erg fijn dat iedere dag op hetzelfde tijdstip begint. Vanaf 8.00 uur mag hij komen en om 8.15 uur start de dag. Over het algemeen vinden de meeste lessen plaats in L035, het Be-Tween lokaal. Dus niet iedere dag kijken hoe laat je moet beginnen en steeds weer moeten kijken in welk lokaal de volgende les zou zijn. Lekker overzichtelijk dus.

Er is een klein groepje docenten die de lessen verzorgen. Zij kennen de leerlingen en weten wat hun onderwijsbehoeften zijn. Dit zijn leraren met ervaring in het basisonderwijs en/of het voortgezet onderwijs. Drie vaste leercoaches en een aantal vakcoaches zorgen voor een optimale invulling van de dag. Zij geven les in de cognitieve vakken, maar besteden ook aandacht aan het sociaal emotionele deel, studievaardigheden en de executieve functies.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zit de dag er om half 3 op. Op woensdag zijn ze om half 2 vrij. Lekker duidelijk voor ons, maar vooral voor Rev.

Persoonlijk, overzichtelijk en duidelijk zijn de onderdelen die juist voor Rev zo belangrijk zijn. Hij gaat dan ook iedere dag met plezier naar school. En dat is toch wel de belangrijkste voorwaarde om te kunnen leren!

Nieuwsgierig naar het voorlichtingsfilmpje? Kijk deze hier!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *