Iedereen een leuke Sintbeleving gehad? Dat was de vraag die zaterdag aan het eind van de middag werd gesteld in de familie-app.

Ik hoorde ’s middags al van een aantal korfballers dat er een geweldige Sint Drive Through was georganiseerd in Hardenberg. Dat had ik even niet meegekregen.

Natuurlijk wist ik dat Sinterklaas afgelopen zaterdag weer in het land zou komen. Doordat ik juf ben van groep 4 werd ik daar vorige week regelmatig aan herinnerd. Het Sinterklaasjournaal maakte er weer een spannend verhaal van, zou Sinterklaas wel komen?

Gelukkig kwam de beste man toch. Onderweg naar de sportschool en korfbal zag ik al verschillende kleine Pietjes in de wijk. De één alleen met een Pietenmutsje, de ander in het hele pak, inclusief schmink.

Het bracht me even terug naar een paar jaar geleden. De tijd waarin ik al voordat het Sinterklaasjournaal begon de Pietenpakjes voor de dag had gehaald en de Sinterklaasspulletjes al klaar lagen. Iedere avond keken we het Sinterklaasjournaal en op zaterdag gingen we met 2 Pietjes op pad richting de intocht. Van iedere schoen die werd gezet maakten we een feestjes. Ze stonden natuurlijk wel buiten, want in ons huis zou echt niemand zonder sleutel binnen kunnen komen. De volgende ochtend voor dag en dauw op om te kijken wat er bij de voordeur gebracht zou zijn.

Dat gaat nu wel anders. De zaterdag stond vooral in het teken van de korfbal. Liv en Rev zeiden geen woord over Sinterklaas. Dus toen Liv ’s avonds na 12 uur thuis kwam, vroeg ik of ze haar schoen nog wilde zetten. Lachend pakte ze een schoen van haarzelf en één van Rev en plaatste hem in de vensterbank. “Niet buiten?” grapte ik nog.

Rev was in de loop van de avond op de zitzak in slaap gevallen dus die kon bij het verplaatsen naar zijn bed nog net even meezingen met “Sinterklaas Kapoentje”.

De volgende ochtend zat ik al op tijd op de bank. Ik keek naar de gevulde schoenen in de vensterbank en dacht terug aan de tijd dat ik al voor 6 uur met 2 stuiterballen de schoenen leeg haalde. De pijl, hun naam of ieder ander woord van pepernoten werd meteen opgegeten en de cadeautjes werden enthousiast uitgepakt.

Zondagochtend werd er uitgeslapen, dus die schoenen werden nu pas rond half 11 geleegd. Van spanning op de koppies was geen sprake en er werd ook niet gestuiterd. Er is echter wel iets hetzelfde gebleven. Er werd ook nu ontbeten met pepernoten en chocola!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *