Vrienden buiten het onderwijs snappen er vaak niks van.

Waar gaan al die uren dat jij op school bezig bent toch in zitten? En dan thuis ook nog weer voor school bezig. Is dat echt allemaal nodig?

Het antwoord is nee. Het is echt niet allemaal nodig. Er zijn zaken die na schooltijd moeten gebeuren. Nakijken, klas klaar maken voor de volgende dag, lessen voorbereiden, toetsen invoeren, roosters maken, leerlingvolgsysteem bijwerken, logboeken invullen, ouder gesprekken voorbereiden, voeren en invoeren, circuit klaar zetten, vergaderen, leerwerkgroep besprekingen, netwerkoverleg, kopiëren, lamineren. En dan vergeet ik vast nog het één en ander.

Daarnaast is er ook een deel hobby.

Ik vind het heerlijk rustgevend om in mijn lokaal bezig te zijn. De meeste collega’s weten het precies…. deur dicht is luisterboek aan. En terwijl ik luister naar “De zeven zussen” rommel ik lekker in de klas en zo ontstaan de mooiste ideeën.

Die ideeën komen ook van internet. Facebook en Pinterest staan vol met interessante, waardevolle, leuke, originele dingen. Van alles wat ik misschien ook wel zou willen gebruiken maak ik een screenshot. En als ik dan een keer tijd “over” heb scrol ik door al die schermafbeeldingen en lees, print of maak wat ik ooit bewaard had.

En zo had ik vandaag tijd over. Geen turnen, geen korfbal, geen verjaardagen en alles op orde aan het eind van de vakantie. Ik kwam zelfs 2 screenshots van de fluistertelefoon tegen, die ging het worden. Met een paar buisjes kunnen de kinderen zachtjes praten en zichzelf toch goed horen. Belangrijk in het beginnende leesproces. 

Ik kocht bij de Gamma alle benodigdheden. Zette Tim even aan het werk om wat buisjes te zagen. En ik kon beginnen met lijmen en plakken. Binnen een uurtje waren ze klaar. De fluistertelefoons voor groep 3b. 

Het antwoord op de vraag of deze echt nodig zijn is nu dus nee. Het maakt het lezen wel interessanter voor de kinderen en het wordt er rustiger van in de klas wanneer we in circuit werken. Het is dus zeker een mooie aanvulling van
ons aanbod. En terwijl ik vanmiddag dus besteedde aan mijn hobby heb ik alweer zin om aan het werk te gaan!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *