….maar, is dat nu echt belangrijker dan je eigen zoon of dochter?

Gisteravond begon de musical van groep 8 om 19.00uur. Om half 9 was deze afgelopen en werd er een pauze gehouden tot kwart over 9, deze lange pauze was niet geheel zonder reden…

Na de pauze kon het officiele gedeelte van start gaan, het echte afscheid van de basisschool. met voor iedere leerling een persoonlijke groet van zijn/haar meester of juf. Rond kwart over negen stroomde de zaal weer langzaam vol. Iets te langzaam naar mijn idee. Er bleven namelijk plekken leeg. En niet een paar plekjes, nee er waren zeker 30 lege stoelen, die voor de pauze wel bezet waren.

En dan vraag ik mij af…. Is uw zoon of dochter, kleinkind, neefje of nichtje of broer of zus minder belangrijk dan 45 minuten voetbal???? Ik weet het, het is de halve finale en wanneer redden ze dat weer? Het WK is maar 1 keer in de 4 jaar… maar ieder kind neemt maar 1 keer afscheid van de basisschool. Ik hoop dat ik tegen de tijd dat Liv en Rev afscheid nemen wel prioriteiten kan stellen!

Je houdt misschien ook van...

8 Reacties

 1. Lieve Nicolle,

  pff… ik ben dan al wel 40 ….. maar denk nog steeds zo….
  X

 2. Ja nicolle verkoop het maar niet te vroeg want daar weet ik alles van.

  LIEFS EVALIEN.

 3. ik voelde ook hetzelfde, vreselijk vond ik het.
  precies zo als je zegt:nooit meer van dit alles.
  en aan de andere kant ervaren we, dat het toch ook wel fijn en makkelijk is nu ze groter worden.
  geen poepluiers meer,geen slaapjes meer,xe9xe9n met zwemdiploma's en ga zo nog maar even door.
  sterkte met het afscheid nemen van de baby spulletjes

 4. Oh, het ís wat zeg! Prioriteiten mensen! Ik vind het onbegrijpelijk… Sneu voor de kindjes.

 5. aahh wat sneu voor die kinderen!!!
  Zo'n belangerijke stap in hun leven en dan blijven de stoeltjes leeg…

 6. Waarom niet op school de wedstrijd bekijken? en dan eerder beginnen met de musical en het er zo omheen breien. Ik kijk hier namelijk niet echt van op hoor. Wij hebben het ook wel eens aan de hand gehad en toen hebben we samen op school de wedstrijd gekeken. En je hebt wel gelijk hoor wat betreft prioriteiten stellen, ik keur het dus niet goed…(maar je kan het wel verwachten natuurlijk ;-))

 7. We hadden het kunnen verzetten naar een andere avond, maar er waren ouders die juist deze avond vrij hadden geregeld vanuit hun werk.

  We houden de musical ook altijd in een theater en dat is voor de kinderen heel bijzonder, maar niet makkelijk te wijzigen.

  Al met al is de keuze gemaakt het niet te verzetten!

  Ik had ook graag voetbal gekeken, maar ook ik heb mijn verplichtingen en heb er niet aan gedacht om thuis te blijven!

 8. Bij ons hebben ze het wel verzet maar wij zitten ook niet vast aan een theater. Bovendien was ik alsnog gegaan, ik vind mijn kind wel belangrijk om dit mee te maken. Zo zie je maar dat niet iedereen gelijk is en denkt. En gelukkig maar. Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.