Zoals jullie weten sta ik al met één been in het nieuwe schooljaar. Dat betekent dat ik al over van alles en nog wat nadenk. Zo ook over de extrawerk opdrachten in groep 4. Wat is zinvol om te doen als het "echte" werk af is? Maar ook; wat vinden de kinderen leuk om te doen als ze klaar zijn met alles dat moet!

Ik heb natuurlijk zinvolle spelletjes meegenomen uit ons groep 3 assortiment, maar het groep 4 assortiment moet nog verder worden aangelegd. Waar je in groep 3 heel veel extra opdrachten uit de methode kunt halen, vind je in groep 4 bijna niets. Als leerkracht ben jezelf verantwoordelijk voor de extra opdrachten van de snelle werkers.

Voor rekenen hebben wij inmiddels een aantal smartgames aangeschaft. Voor taal/spelling/lezen hebben we ook wel een aantal leuke spelletjes gevonden. Het zijn er naar ons idee alleen nog niet genoeg. Daarom willen we ook dit jaar weer een mandje met Donald Duckjes gaan gebruiken.

De Donald Duckjes van afgelopen schooljaar zijn letterlijk en figuurlijk stuk gelezen. Er moeten dus even wat nieuwe Duckies komen. Allemaal zelf kopen wordt echt te prijzig, dus ging ik opzoek op marktplaats. Pfieuw! Je gelooft je ogen niet. Er gaan echt grote bedragen om in het Dagobert Duck wereldje. Ik ben alleen maar opzoek naar een stuk of 15 tijdschriftjes die door de abonee niet meer gelezen worden en dus voor een prikkie weg mogen. Het lijkt een onmogelijke klus, maar wie weet kan één van jullie mij helpen?!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *