Zoals jullie weten sta ik al met één been in het nieuwe schooljaar. Dat betekent dat ik al over van alles en nog wat nadenk. Zo ook over de extrawerk opdrachten in groep 4. Wat is zinvol om te doen als het "echte" werk af is? Maar ook; wat vinden de kinderen leuk om te doen als ze klaar zijn met alles dat moet!

Ik heb natuurlijk zinvolle spelletjes meegenomen uit ons groep 3 assortiment, maar het groep 4 assortiment moet nog verder worden aangelegd. Waar je in groep 3 heel veel extra opdrachten uit de methode kunt halen, vind je in groep 4 bijna niets. Als leerkracht ben jezelf verantwoordelijk voor de extra opdrachten van de snelle werkers.

Voor rekenen hebben wij inmiddels een aantal smartgames aangeschaft. Voor taal/spelling/lezen hebben we ook wel een aantal leuke spelletjes gevonden. Het zijn er naar ons idee alleen nog niet genoeg. Daarom willen we ook dit jaar weer een mandje met Donald Duckjes gaan gebruiken.

De Donald Duckjes van afgelopen schooljaar zijn letterlijk en figuurlijk stuk gelezen. Er moeten dus even wat nieuwe Duckies komen. Allemaal zelf kopen wordt echt te prijzig, dus ging ik opzoek op marktplaats. Pfieuw! Je gelooft je ogen niet. Er gaan echt grote bedragen om in het Dagobert Duck wereldje. Ik ben alleen maar opzoek naar een stuk of 15 tijdschriftjes die door de abonee niet meer gelezen worden en dus voor een prikkie weg mogen. Het lijkt een onmogelijke klus, maar wie weet kan één van jullie mij helpen?!

Je houdt misschien ook van...

9 Reacties

 1. hahahahaha

 2. Haha! Very Sweet!

 3. Ik haal ze wel eens op een rommelmarkt, hele stapel voor een eurootje!!

  Weet niet wanneer er in Hberg en omstreken weer een rommelmarkt is??

 4. Dag Nicolle,

  volgens mij heb ik thuis (ouders) nog een hele doos met duckies staan. Zal van het weekend eens kijken en als ze er staan mag je ze hebben :).

  maar alvast een fijne vakantie, ik heb nu al 3 dagen vakantie. Nog 6 weken en 2 dagen te gaan

 5. Zaterdag is er een boekenmarkt, weet alleen niet of ze er ook strips hebbe

 6. heee nicolle

  mama vroeg me laatst wat ik met al mijn oude donald ducks wou doen maar ik wist niks maar ik wil ze wel aan jou geven als je dat wilt.

  xxx britt

 7. Wat lief Britt, heel graag!

 8. hey nicolle

  ik heb ook nog wel donald duckies!
  ik zal ze binnenkort wel even langs brengen oké

  groetjes

 9. SSuper Ilona, alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.