Het is pauze. De kinderen zijn naar huis of vermaken zich in het overblijflokaal. Het officiele lesgeven zit erop. De boeken zijn uit en de schriftjes zijn vol. Mijn taak zit erop, 21 kinderen gaan over van groep 3 naar 4. Sommigen zonder enige moeite, anderen met de hakken over de sloot. Het voelt goed om ze allemaal samen, als 1 groep, over te doen naar de volgende leerkracht. Missie volbracht!

Nu nog die laatste loodjes…. Vanmiddag met de groep naar de Voorveghter de musical van groep 8 bekijken. Na schooltijd de laatste dingen afronden in het lokaal. Vanavond (ja onder de voetbal!!!) nog een keer de musical bekijken, daarna nemen we afscheid van onze achtste groepers! Morgen vieren Ria en ik onze verjaardag met de kinderen, met een speurtocht, cadeautjes en veel lekkers. 's Middags sluiten we als team het schooljaar af. Gelukkig was het kinderdagverblijf flexibel, want het is niet eens mijn werkdag en toch ben ik de hele dag weer onder de pannen. En dan… dan kom ik vrijdag nog een half uurtje terug om echt afscheid te nemen. Ik geef "mijn" kinderen een hand en bedank ze voor een prachtig schooljaar!

Daarna zetten we al het meubilair in het midden van ons lokaal zodat er schoongemaakt kan worden. Dan trekken we de deur achter ons dicht en gaan 6 weken op onze luie …. zitten!!!! Nee… helaas zo gaat dat niet in het onderwijs… dan kom ik de week erop gewoon weer terug om mij alvast op mijn nieuwe groep voor te bereiden, het nieuwe schooljaar. Ik beloof mijzelf om in ieder geval 3 weken niet met school bezig te zijn! Ik beloof het……

Nu al zin om van dit saaie hok weer een gezellig plekje te maken….

Leeg lokaal 001
Leeg lokaal 002

Je houdt misschien ook van...

6 Reacties

 1. hahahaha geweldig!!!!
  das zeker mooi en goed nieuws, nu nog doorzetten hoor Liv

 2. hahaha! Gefeliciteerd!!

 3. Marjolein Brunink

  Dat is zeker nieuws!
  Ik zou ff een fotootje maken en het naar de kabelkrant sturen!
  Bij de rubriek: Gefeliciteerd!

  🙂

 4. ja dat is pas mooi nieuws goed gedaan liv je bent nu een grote meid

  liefs tante joke en een dikkeknuffel

 5. Heerlijk vooruitzicht die vakantie! Maar wat gaat een schooljaar toch snel om.

 6. Mooi, dat al je kindjes overgaan. En het lijkt me gek om elk jaar weer afscheid te nemen. En dènk erom, die 6 weken zijn niet voor niets hè.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.