Al een paar weken ben ik druk, druk, druk. Druk op school, druk in huis, maar vooral druk in mijn hoofd. De drukte in mijn hoofd zorgt ervoor dat ik maar niet rustig op de bank kan zitten met een boek of een tijdschrift.

Het zorgt er ook voor dat de koelkast schoon is, de keukenkastjes zijn uitgesopt en ook de voorraadkast is opgeruimd. Het heeft dus zeker zijn voordelen, maar ook zijn nadelen.

Het grootste nadeel is dat ik er zo ongelooflijk moe van wordt. En dat zorgt er weer voor dat ik bijna iedere avond al voor half 10 in slaap val op de bank. Het fijne daaraan is weer dat ik wanneer ik om 6 gewekt word door één van mijn wekkers, Liv, Rev of de digitale wekkerradio, ik echt wel uitgeslapen ben.

En toen gooide Liv de rem op haar moeder. Ze werd gevangen door een buikgriepje op zaterdagavond. Zondag bleef ze koortsig waardoor ik haar in de pyama liet lopen. Tim was een dagje weg en dus bleven Rev en ik ook in de pyama. Rev heeft zijn kleren nog even aangehad om met tanti en oma naar een verjaardag te gaan. Liv en ik hadden een echte pyamadag. En die pyamadag zorgde ervoor dat ik plaats nam op de bank, ik een film keek, de KEKmama las en zelfs verder in mijn boek over hoogsensitiviteit kwam.

En zo werd het weer rustig in mijn hoofd. Nu na een dag werken voelt het nog steeds best rustig. Alle to-do dingen staan op mijn lijstje. Het zijn er best veel, maar ik hoef ze gelukkig niet helemaal zelf te onthouden. Het lijstje herinnert mij eraan. Het zijn vooral schoolse zaken.

Één thuispunt moet vanavond nog gebeuren. Liv haar matras moet weer terug naar haar eigen kamer. Het zit namelijk zo… Wanneer Liv ziek is mag ze met haar matras bij ons op de kamer slapen. Deze tip kreeg ik ooit van mijn moeder die het op EHBO-cursus had gehoord. Zo kun je ze in de gaten houden en gerust stellen zonder ieder uur zelf uit je bed te moeten. Voor Liv is het als een pleister op de wonde. "Heb ik koorts?" "Moet ik een zetpil?" "Mag ik dan bij jullie op de kamer?"

Onlangs bijgewerkt6
 
 Vanmorgen werd ze gelukkig heel anders wakker dan dat ik haar gisteren er in heb gelegd. En zo is het rustig in mijn hoofd en kan ik vanavond hopelijk ook weer rustig slapen.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *