Ik probeer eigenlijk iedere dag het nieuws te kijken. Mijn streven is om het al  's morgens voordat de dag echt begint te doen zodat ik in ieder geval weer weet wat er in de wereld speelt. Dat ik niet op school kom en word geconfronteerd met iets dat al dagen geleden gebeurd is. Zo van: weet je dat dan niet…? Twee weken geleden werd er een aanslag gepleegd op het World Trade Center… Oeps dat had ik net even gemist… nee zo'n flater wil ik niet slaan.

Dan nu het nieuws van woensdag 16 juni:

Sinds de invoering van het anti-rookbeleid in Nederland zijn er nog veel dingen onduidelijk. Veel jongeren weten bijvoorbeeld niet in welke uitgaansgelegenheid ze wél of niet mogen roken.

Marc Willemsen, hoogleraar Tabaksontmoediging aan de Universiteit van Maastricht, vindt dat het in Nederland allemaal maar halfbakken gaat. In Nederland zijn er namelijk nog kroegen waar je gewoon nog mag roken en in de cafés waar dat niet mag zijn vaak rookruimtes. Op donderdag kwam er een einde aan deze verwarring. De rechtbank bepaalde toen dat ook in kleine cafés niet meer gerookt mag worden. Vind jij dat terecht?

Hoor ik dat nu goed? Hoogleraar tabaksontmoediging? Het moet niet gekker worden in Nederland! Je kan toch ook gewoon juf of meester worden?

En dan vraag ik mij meteen af… Is bovensrtaande het nieuws waarvan ik persee op de hoogte wil zijn? NEE!

Dan heb ik veel groter nieuws te melden:

REV kan lopen!!!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *