Bureau 

Dit is het plekje waar ik nu heerlijk rustig zit te werken. Het is inderdaad mijn bureau op school. Want ook al is het herfstvakantie een juf is nooit klaar.

Op mijn laatste werkdag voor de vakantie had ik al een lijstje gemaakt met de dingen die ik in de vakantie voor school moest/wilde doen. Ik zou wel zien wanneer ik precies heen zou gaan, maar ik zo er minstens een ochtend voor uit moeten trekken. En dat is dus vanmorgen al.

Na een weekend allemaal ziek/zwak/misselijk te zijn geweest hadden we gisteren nog een dagje om aan te sterken. Tim bleef helemaal nog thuis. Ik ging alweer oppad met de kinderen. 's Morgens op kraambezoek bij een iniminiemeisje. 's Middags at ik een broodje met mijn nicht (ze blijft de oudste met haar 3 dagen voorsprong) in de stad en hielp zij mij met het inslaan van de eerste cadeautjes voor Liv haar verjaardag. Daarna pikten we Liv en Rev thuis op en brachten samen nog wat uitnodigingen rond en bleef ze gezellig eten.

Vanmorgen ging Tim al vroeg richting Almelo om te werken en zorgde ik dat de kinderen om 8uur op het kinderdagverblijf waren. Zelf was ik al voor half 9 druk aan het typen.

Rond kwart voor 10 fietste ik even naar het ziekenhuis waar ik om 10uur een afspraak met de dermatoloog had. Eindelijk had ik twee weken geleden de moed verzameld en ben ik zo brutaal geweest om de huisarts bijna te dwingen een verwijsbrief te schrijven. Vandaag kon ik dus al terrecht. Als het goed is ben ik over een paar weken van mijn al 2 jaar durende schimmelinfectie (dat blijkt het te zijn) en vooral van de jeuk af. Wel met behulp van tabletten, zalf en een poeder, maar als ik van de jeuk af ben is het allemaal prima. Het is namelijk niet zomaar jeuk… Het begint 's avonds als ik ga zitten en duurt zo ongeveer de hele nacht. Meerdere nachten per week wordt ik er wakker van en het ligt dan aan mijn doorzettingsvermogen en zelfbeheersing of ik krab totdat het bloed of dat ik alleen wat anders ga doen om de jeuk te negeren… Als het goed is is dat over een maandje verleden tijd. Denk nu niet waarom heb je daar nooit eerder wat aan gedaan. Van de huisarts heb ik al wel 10 zalfjes gehad, maar niets hielp echt. Vorig winter was de conclusie nog wintertenen, nu is het dus een schimmel. Rrrrr Ik moet opeens aan die reclame van schimpie denken…

 

Maar de vakantie biedt ook betere dingen gelukkig…. Een een overzichtje dan maar:

  • Vanmiddag om 13.00uur broodje eten met Henrieke in de stad.
  • Morgenvroeg kinderen naar het kinderdagverblijf, Tim en ik gaan op cadeautjesjacht voor Liv.
  • Morgenmiddag halen we alleen Liv op om heerlijk met zijn drietjes te gaan zwemmen. Liv is wel toe aan een beetje quality-time.
  • Donderdag gaan we dan met zijn viertjes naar het Ponypark. We hebben vrijkaartjes hoor…
  • Vrijdagochtend gaat Tim "gewoon" werken en komt mijn vriendin Ellen met haar zoontjes Sem en Tijn thee drinken.
  • Vrijdagmiddag ga ik met mijn moeder naar Ikea.
  • Het weekend moet Tim veel werken en staat voor mij in het teken van Liv haar verjaardag, boodschappen, traktaties enzovoort.

Best een redelijke invulling van mijn herfstvakantie toch??? Je hoort mij in ieder geval niet klagen!!!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *