2011-02-25 nicolle feb 3 
Een beloningssysteem voor onze grote kleine meid ontstaan.

…is een initiatief van Daan en Roos,geinspireerd op Jill's "Today I Saw

______________________________________________

Ze is namelijk al sinds de zomer zindelijk, alleen nog niet helemaal. De grote boodschap gebeurt nog altijd in de luier. Het is wel heel eventjes op de wc gebeurd, maar toen er op het kinderdagverblijf poep op haar been was gekomen vond ze dat zo vies dat dat nooit meer mocht gebeuren en ze het dus niet meer op de wc ging doen. Ik had al snel in de gaten dat het voor Liv iets heel ergs vervelends was geweest. Dan maar weer in de luier.

Liv kondigt netjes aan dat ze moet. We doen een luier om. Liv doet haar boodschap en de luier gaat weer af. Toch bleven we wel een beetje aandringen op de wc… Niet echt slim bleek achteraf want ze durfde het echt niet niet op de wc te doen, maar op een gegeven moment ook niet meer in de luier en dus hield ze het op. Ze kon er niet meer van eten, had vreselijke buikpijn en was er zo af en toe gewoon van in paniek. Een klysma voorgeschreven door de huisarts uiteraad zorgde dat Liv het toch weer in de luier durfde te doen. Daarna hebben we het hele poepgebeuren even een tijdje rust gegeven. Alleen belonen wanneer ze het weer gedaan had.

Nu is het al een tijdje weer prima en gaan we er voorzichtig aan werken. Met behulp van het boekje "Op het potje" voor meisjes proberen we het eerst heel gewoon te laten worden. We blijven benadrukken dat je het nog moet leren en dat dat altijd even tijd nodig heeft dus niet in 1 dag klaar kan zijn.

Wanneer Liv nu zegt dat ze moet poepen (raar om zo te schrijven, maar zo noemen we het nou eenmaal) en ze probeert het alleen al op het potje of de wc mag ze al een sticker plakken. Alleen het proberen wordt dus al beloond.

Op het beloningsvel zie je onderaan ook een vakje met een gitaar (ja het is een gitaar). Liv wil namelijk heel graag een gitaar net als Nick en Simon. Deze gaat ze krijgen wanneer ze echt op de wc heeft gepoept. Wanneer ze de andere 10 vakjes beplakt heeft met een stickers gaan we wat leuks samen doen. Het alleen al proberen blijft dus ook zeker de moeite waard!

Ze doet in ieder geval al erg haar best… we zullen zien hoe het verder zal verlopen…

2011-02-25 nicolle feb 31
 
 En voor over een tijdje hebben we ook nog deze versie liggen…

2011-02-25 nicolle feb 32 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *