Ik

Vrolijke doos!

Kneuterig, oubollig, huiselijk, knusjes. Deze woorden zou ik zo voor mezelf uitkiezen. Ik ben eigenlijk best een oude doos.

Ik heb namelijk een aantal hobby’s die niet echt passen bij een bijna veertig jarige, actieve vrouw met een pubergezin. Van die activiteiten die nou niet perse spannend zijn of een goed verhaal opleveren. En toch zorgen ze ervoor dat ze mijn dagelijkse activiteiten doorbreken en ik mijn vrije tijd niet alleen vul met televisie kijken en Social Media.

Zo begin ik bijna iedere ochtend met een sudokupuzzel. Zo’n cijferpuzzeltjes die bestaat uit 9 blokken van 3×3 blokjes. Te saai voor de rest van mijn gezin, maar mijn gedachten gaan even uit als ik mij focus op de cijfertjes. Uiteraard zoek ik wel een manier om het iets minder oubollig te laten lijken. En zo ligt er naast mijn ontbijtje een heel mooi sudokuboekje met bijpassend vulpotlood.

Wat nog meer rust in mijn hoofd oplevert is puzzelen. Je weet wel zo’n doos met 1000 stukjes waar je zo 8 uur zoet mee bent. Een legpuzzel activeert aan de ene kant mijn hersenen, maar helpt mij aan de andere kant ook ontspannen. Het zoeken naar puzzelstukjes brengt mijn hoofd in een soort van meditatie. En als ik dan dat ene puzzelstukje vind en op de juiste plaats kan leggen… Precies! Dat is geen spannend verhaal voor op een verjaardag, maar voor mij wel precies de manier om niet door te denderen.

Ik heb er zelfs een speciaal puzzeltafeltje voor aangeschaft. Een campingtafel waar mijn puzzelmat precies op past. Deze staat regelmatig in de hoek van de woonkamer zodat ik mijn puzzel niet elke keer hoef op te ruimen en op elk moment van de dag even verder kan puzzelen. Op vakantie in Nederland neem ik hem gewoon mee. En zo puzzelde in deze vakantie in Ossenzijl met uitzicht op het water aan mijn “Rainbow tigers” puzzel.

Ook nu probeer ik het iets minder oubollig te maken. Mooie plaatjes met vrolijke kleuren vullen mijn puzzeltafeltje. In grote boekhandels, speelgoedzaken en op internet zoek ik naar hippe puzzels. Als de regenboog tijgers klaar zijn, ga ik verder met Frida!

En zo wordt de “oude doos” toch ook weer een “vrolijke doos”!

Je houdt misschien ook van...