Onlangs bijgewerkt5 Begin januari schreef ik over de aanpak die we waren gestart rond het slaapprobleem van Rev. De kop was "Stoeltje verplaatsen voor een betere nachtrust". Hierin schreef ik dat we op maandag 27 december waren gestart met een stappenplan. Stapje voor stapje zouden we de stoel uit Rev zijn kamer laten verdwijnen. Op 13 december waren we aan beland op het magische punt "de drempel".

De drempel was een hele hoge voor Rev. Hij heeft het er heel erg moeilijk mee gehad dat wij daar op de overloop zaten. Wanneer we hem naar bed brachten zei hij bijna huilend in zijn gebrekkige taaltje "Sjoel". "Ja, mama gaat op de stoel zitten, mama gaat niet weg, ga maar lekker slapen".

Toen we ons nieuwe bed kregen hebben we heel abrupt het matras van Rev zijn kamer gehaald. Als het dan 's nachts echt niet gaat moet hij toch maar tussen ons in. Het blijkt echter dat Rev 's nachts niet tussen ons in wil slapen, maar het matras is weg gebleven. Heel af en toe als Rev 's nachts wakker wordt moeten we dus ook 's nachts plaats nemen op de stoel. De stoel zit best lekker hoor, maar wat ben was ik dat ding zat.

En nu 70 dagen na het begin van de aanpak kan ik jullie vertellen dat ik al 2 dagen niet meer op de stoel heb gezeten. Na 657 dagen kan Rev eindelijk alleen in slaap vallen. Het voelt als een overwinning! Een overwinning voor Rev. Hij heeft namelijk echt zijn best gedaan en voelde vaak heel goed aan wanneer het echt te gek werd. Dan kroop hij heel diep onder zijn deken, ging op zijn buik liggen met zijn beentjes onder zijn lichaampje en probeerde uit alle macht in slaap te vallen. En zo leerde hij zichzelf (met een beetje hulp van ons) in slaap vallen.

Vannacht rond de klok van 12 was Rev weer even wakker. Ik had niet de energie om op de stoel plaats te nemen. Ik legde hem even tussen ons in. Na een kwartier draaien en rollen sliep Rev echter nog niet en ik dus ook niet. Dan maar weer in je eigen bed. Ik legde hem erin wenste hem een fijne nacht en liep langs de beruchte stoel terug naar mijn eigen warme bed. Ik ben heerlijk in slaap gevallen en heb hem niet weer gehoord.

Toen ik vanmorgen wakker werd had ik een tevreden gevoel over mij. En toen ik 10 minuutjes later ook Liv en Rev had gewekt en ik  uitgeslapen mijn dag begon voelde ik dat het de 70 dagen waard waren geweest…

Onlangs bijgewerkt4 
 

En toch… de stoel laat ik nog even op de overloop staan….

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *