Je gelooft het niet… Ik ben nu al zenuwachtig voor vanavond!

Dan vraag je je natuurlijk af wat voor groots er gaat gebeuren. Nou dat zal ik jullie eens even "rustig" vertellen…

Vanavond speel ik mijn eerste korfbalwedstrijd sinds 2 jaar!

Even een oefenwedstrijdje tegen ons derde. Ik zelf zit met mijn 25 jaren jong in de midweek… oei… is de volgende stap met 30 bij de recreanten??

Iets minder dan 2 jaar geleden stopte ik met korfbal. Huilend vertelde ik aan mijn teamgenoten dat ik het niet kon combineren met mijn eerste echte baan. Ik werkte toen in Witharen en had een gecombineerde baan. Maandag en dinsdag groep 5/6. Woensdag groep 6/7/8 donderdagochtend groep 5/6. Donderdagmiddag en vrijdagochtend groep 4/5/6 en vrijdagmiddag groep 5/6. Het was een pittig clubje en koste heel veel voorbereiding.

Na een paar maandjes werd ik gebeld door de Bloemenhof of ik daar voor sowieso de rest van het jaar wilde komen werken. Dat aanbod nam ik aan. Ik wilde er even inkomen en zou dan misschien wel weer gaan korfballen, met in mijn achterhoofd onze toekomst plannen…. Van korfballen is het niet meer gekomen want al snel was ik zwanger.

Toen Liv eenmaal geboren was zag ik het niet meteen zitten om weer te gaan sporten. Tim is voor de korfbal al veel weg en als ik dan ook nog eens een avond van huis was zagen we elkaar helemaal weinig. En een nog grotere reden, ik wil niet iedere week oppas voor Liv omdat wij op dezelfde dag sporten. Van te voren hadden we afgesproken dat Tim zou blijven korfballen, dus kon ik lekker lui zijn.

Toen Liv ongeveer een half jaar was had ik er ook wel weer zin in. Rond die tijd gingen we binnen de TC (waar ik toen in zat als lid) praten over een midweek team. Ik was meteen enthousiast natuurlijk!  Gelukkig meer mensen met mij, zodat we nu een leuk team bij elkaar hebben. Als we zin en tijd hebben mogen we meetrainen met het derde en we spelen om de week of om de twee weken een wedstrijd. Kan je niet dan zeg je af, want we hebben een heel clubje dames. De wedstrijden zijn meestal op de donderdag, soms op dinsdag of woensdag. Dat is nog wel een keer te regelen met Liv. We hoeven gelukkig niet structureel iedere week oppas te regelen.

Maar er moet nog wel even geoefend worden natuurlijk. En wel vanavond tegen het derde. Dat gaat vast pittig worden. Als je twee jaar eigenlijk geen bal normaal in de lucht hebt gegooid en toch wel "iets" meer ballast moet meesjouwen dan voorheen, wordt het vast geen makkie! Nu denk ik het gaat om het plezier en niet om het winnen, maar als ik vanavond in het veld sta denk ik daar vast iets anders over….

Morgen het wedstrijdverslag (als ik uit mijn bed kan komen, ik verwacht dat ik weer veel "nieuwe spieren" leer kennen).

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *