“Mam! Mag ik ook van kamer wisselen?” Dit meen je niet! Van wie heeft die jongen het? Inderdaad jongen. Het was Rev die vroeg of de PlayStationkamer ook zijn kamer mocht worden.

In de vakantie hebben we altijd veel logeetjes. We maken dan de slaapbankjes op de PlayStationkamer als bedden op, zodat iedereen zo in kan stappen. Rev slaapt daar vaak dan de hele week, want hij kan daar zo lekker slapen. Ook nu lag hij er alweer een paar nachten heerlijk te slapen. Het zou echt heel fijn zijn als dat zijn kamer zou worden.

Om het niet meteen af te keuren gaf ik ze de opdracht om eerst maar eens op te meten of het zou passen. Er werd een lijstje gemaakt met alles wat in de beide kamers stond. Plattegronden werden getekend en er werd een plan uitgedacht. Het zou echt heel goed kunnen.

Op donderdagavond stelde ik aan Tim voor om ze te verrassen en onder hun korfbaltraining alvast te beginnen. En dus trokken we als eerste de Playstationkamer leeg en zetten alles in de woonkamer. Rev zijn tweepersoonsbed kon toen verhuizen. Dat was een flinke onderneming, want uiteraard was ons doel om zo weinig mogelijk echt uit elkaar te moeten halen. Toen het bed op z’n kant in de nieuwe slaapkamer stond stuiterde Rev binnen. Hij werd er helemaal gelukkig van en begon enthousiast te helpen. Ook Liv stak meteen haar handen uit de mouwen bij thuis komst.

Om 20.00 uur zou Tim nog even een vriend van zijn zere rug af helpen. Die vriend bleef lekker plakken. Het biertje werd gedronken tussen de rommel en toen het laatste biertje op was, was de koek ook op. We zetten de slaapbankjes en de bakken met dieren nog even in de nieuwe PlayStationkamer en besloten dat ik morgen met de kinderen verder zou gaan.

En zo stond vandaag ineens in het teken van inrichten en opruimen. Liv en Rev hielpen waar ze konden. Mijn moeder maakte de kapotte gordijnen een stukje korter en mijn zus bracht broodjes voor de lunch. We verruilden zelfs de deuren, want Rev zijn planning moest toch echt op Rev zijn deur. We reden nog een keertje naar de stort, de Gamma en Kwantum. Aïsha boorde de gaten en zo hingen we ook zelf de nieuwe kapstok en Rev zijn skateboard op.

Rond 17.00 uur was iedereen tevreden. Liv is blij met de nieuwe PlayStationkamer waar je echt meer ruimte hebt voor Just Dance, de dieren een mooier plekje hebben en je veel beter languit de Sims kan doen. Rev is helemaal gelukkig met zijn “nieuwe” slaapkamer. Zijn petten hebben een mooi plekje en hij heeft veel meer ruimte bij zijn bureau om huiswerk te maken (lees: te gamen). En ik? Ik vind het heerlijk dat alles weer lekker opgeruimd en schoon is.

Wat zal Rev lekker slapen de komende tijd!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *