Hoi Allemaal,

Sorry, een beetje lang niet geschreven. Druk, druk druk….

Dan nu het volgende:

We gaan met de familie Huisinga op wintersport! Met de trein naar Zwitserland. We zijn al een keer eerder geweest en dat was echt leuk, vandaar dat we ons er nu ook op verheugden. Al is er 1 “klein” verschilletje. En dat verschilletje heet Liv.

Hoe gaan we dat goed aanpakken?! Hoe gaat het met slapen? Eten? Baderen? Vervoeren? In de zon? In de kou? enzovoort. Dus ik dacht laat ik eens op internet gaan zoeken naar tips. Ik klik op google in: wintersport met baby…. En wat vond ik?! Geen handige tips maar waarschuwende berichten!!!

Bijvoorbeeld:

Kan een baby tegen de hoogte? Zwitserse artsen hebben daar duidelijke richtlijnen voor. Tot 2000 meter is er volgens hen geen probleem, maar daarboven wel. Voor een verblijf boven de 2000 meter moeten jonge baby’s (van 12 maanden of minder) eerst een paar dagen acclimatiseren op ca. 1000 meter. Daarna mogen ze hogerop. Voor oudere baby’s (van meer dan 12 maanden) zijn de eisen minder streng.

En wij zitten op 2100 meter… En wat doe je dan? Dan bel je de huisarts. Die vertelde ons dat hij dacht dat het geen ernstige gevolgens zou hebben. Ik hoorde echter bij de assistente zoveel twijfel dat ik niet meer twijfelde. Hoe dan ook; LIV blijft thuis.

Maar dan… Wil ik dan wel mee? Moet ik van donderdagavond tot maandagochtend zonder mijn kleine meisje. Het zijn maar een paar dagen, maar een paar dagen heimwee is lang weet ik uit ervaring!!

Eerst met Tim overleggen natuurlijk. Die stond achter mij, wat ik ook zou gaan beslissen.

Optie 1: Liv blijft thuis, wij mee.

Optie 2: Liv en ik blijven thuis, Tim gaat alleen mee.

Optie 3: We gaan alle 3 niet mee.

Mijn ouders hadden aangegeven dat Liv of Liv en ik samen welkom zijn. Mijn moeder heeft meteen de vrijdag vrij geregeld zodat dat geen probleem zou zijn. En dan nadenken… en nog eens denken, en nog eens denken…

En knopen door hakken, want van denken wordt het echt niet anders. En… (trommelgeroffel) het wordt… optie 1. Liv blijft bij mijn ouders en Tim en ik gaan mee. Ik zal het vast wel even lastig krijgen,  maar ik weet hoeveel zin Tim erin heeft en dat hij eigenlijk graag wil dat ik ook mee ga. Dus dan ga je mee!

Liv viert haar eerste, eerste Paasdag dus bij opa en oma. Maar de tweede zit ze de hele dag bij mij op schoot!!!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *