Iedereen verwerkt alles op zijn eigen manier…

De één praat graag, de ander luistert liever.

De één sluit zich het liefst op, de ander gaat er liever op uit.

De één sport alles eruit, de ander levert liever geen inspanning.

De één slaapt graag, de ander slaapt alleen als die echt moe is.

En ga zo maar door… iedereen doet het op zijn eigen manier. En dat moet, mag en kan bij ons ook.

Zo is Tim geen prater en ik, zoals velen van jullie weten, wel. En toch botst het niet! Tim vindt het niet erg dat ik er veel over praat en ik vind het niet erg dat hij er niet veel over zegt. En toch merk ik vaak dat het hem bezig houdt. En als hij er dan wel wat over zegt, vind ik dat toch ook wel fijn. Zo ook vanmiddag…

Tim ging "het terras" in de achtertuin schoon spuiten. Bij gebrek aan eigen materiaal werd de hoge drukspuit van papa gebruikt. Tim was nog geen kwartier bezig of het begon te motregenen. De motregen werd gewone regen. De gewone regen werd een stortbui. En de stortbui werd een hagelbui. Maar Tim ging stug door! Toen hij klaar was en weer binnen kwam zei hij:

"Ik heb nog wel even aan je vader gedacht… Zou hij met dit weer even willen laten weten dat hij er is… of zou hij willen testen hoe het met mijn doorzettingsvermogen zit of zou hij mij gewoon even willen pesten… Ik denk het laatste" zegt hij.

En dan denk ik: fijn dat we zo verschillend zijn, maar toch vaak hetzelfde denken!

Je houdt misschien ook van...

4 Reacties

 1. ja lieve tim en nicolle alle mensen denken anders er is er geen 1 die hetzelfde doet of denkt
  zo ook bij jullie wat is het toch fijn dat tim en jij elkaar dan mooi aanvullen ook wat betreft het verwerken van de dood van je vader zijn schoonvader onze broer rijk
  wees lief voor elkaar en laat elkaar vrij in het doen en denken daar vaart een ieder wel bij
  we denken en houden van jullie
  liefs joke

 2. ja tim rijk heeft je vast getest en gepest sorry hoor ik moest dit even kwijt
  liefs van mij

 3. Ik ga voor:Testen van het doorzettingsvermogen! Goed gedaan Timmie!

 4. Hallo Nicolle en Tim. Ik denk ook dat hij je test en zeker ook pest.Maar goed dat je door blijft gaan regen of geen regen,het terras is wel schoon. En wat betreft dat niemand gelijk is klopt ook helemaal.Ik ben ook vaak in mij zelf met rijk bezig maar ik kan er ook met hans goed over praten. Nou doe je de groetjes aan je moeder aisha en jullie natuurlijk tot vrijdag avond op oma haar feestje. Kus evalien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.