Met een grote mond schreeuw ik gisteren tegen mijn collega’s dat ik eigenlijk nooit slecht slaap. Er moet wel heel wat aan de hand zijn wil ik niet aan mijn nachtrust komen.

Wanneer het donker is slaap ik en in het licht ben ik productief. Zodra de schemer valt beginnen mijn ogen te branden en is de koek op. In de zomer houd ik het ’s avonds dan ook veel langer vol.

Op dit moment is het buiten echter nog pikke donker en ben ik toch echt al productief. Het is inmiddels half 6 vrijdagochtend en de vaatwasser is al uitgeruimd en de schooltassen zijn al klaar. Met een kopje thee ben ik achter de computer gekropen om maar eventjes van mij af te schrijven.

Op dit moment is er namelijk wel degelijk echt wat aan de hand. Er speelt te veel in mijn kop om na een toiletbezoek om half 5 weer in slaap te kunnen vallen.

Ik ben een mens die houdt van duidelijkheid. Ik kan maar moeilijk tegen onzekerheden, hoe klein ook. Zèlfs wanneer die onzekerheden te maken hebben met leuke dingen. Op school en thuis zijn we bezig met de toekomst. De toekomst is nooit zeker en op dit moment dus ook niet. Het er zo bewust mee bezig zijn zet mij aan het denken.

Wat wil ik? Waar sta ik? Wat is goed? Wat is verstandig? Moet ik wel? Moet ik niet?

Vragen waar niemand mij antwoord op kan geven, ook ik zelf (nog) niet. En toch zitten ze in mijn kop en zorgen ervoor dat ik om half 5 in mijn bed lig te denken, te denken en te denken….

Ik zet mijn denken maar weer eens op papier. In tabelletjes en lijstjes met voors en tegens structureer ik mijn gedachten. Ik lucht mijn hart nog even bij jullie en begin dan zo meteen met een opgeruimd hoofd aan een nieuwe dag!

Fijne vrijdag!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *