Joseph Ward Simmons is een Amerikaans rapper en een van de oprichters van de hiphopgroep Run-D.M.C. Hij is bekend als DJ Run of Rev Run. En had tussen 2005 en 2009 een realityserie die Tim volgde.

In die tijd was ik ook zwanger en zochten we naar namen voor ons toekomstige kindje. Bij voorkeur een niet veel voorkomende naam. We probeerden net als bij Liv een naam te vinden die ik nog niet in de klas had gehad.

En toen stelde Tim na het kijken van de serie Rev voor. Ik had er nog nooit van gehoord en vond het ook maar niks. Over de meisjes naam die ik had bedacht was Tim niet enthousiast. Er was één voordeel, ze pasten beiden wel goed bij Liv haar naam.

We woonden in die tijd net in ons nieuwe huis die door mijn vader volledig was opgeknapt. Tijdens het klussen maakte hij geregeld de grap over een goed gevulde bankrekening voor een kindje dat naar hem vernoemd zou worden. Wij wisten dat die bankrekening echt een grapje was. Wij wisten ook dat hij erg trots was op zijn naam. Een niet veel voorkomende naam, maar wel een familienaam. Rijkent Jan, roepnaam Rijk.

Ondertussen wende ik steeds meer aan de naam Rev. Tim en ik bespraken het vernoemen naar mijn vader. Hoe mooi zou het zijn om zijn naam toch te gebruiken. We besloten het te doen, mocht het kindje in mijn buik een jongentje zijn.

En terwijl er in mijn buik nieuw leven groeide overleed mijn vader. De verdrietigste tijd van mijn leven was ik niet alleen. Er liep een klein nieuw leventje altijd met mij mee. Toen bleek dat ik zwanger was van een jongetje was dat een lichtpuntje in die donkere tijd.

Vijf maanden na mijn vaders overlijden werd Rev geboren, Rijkent Rev! Een klein, mooi ventje met een bijzondere naam. Wat zou mijn vader trots zijn geweest. En nu meer dan 12 jaar later draagt Rev zijn naam met trots. Hij heeft zijn opa dan wel niet gekend, ze horen voor altijd bij elkaar!

En zo stond op 27 mei 2009 het volgende de Toren, het weekblad van Hardenberg:

Ons gezin is een wonder RIJKer. Rijkent Rev is geboren!

En hoe leuk is het dan om 12 jaar later een appje te krijgen dat er een baby’tje is geboren met een hele mooie naam, Rev! Onze Rev glunderde ervan. En dus lieten we een cadeautje maken en deze brachten we gisteren bij Rev langs. “Voor Rev, Van Rev” dat is toch echt heel bijzonder. Een bijzonder mooie naam!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *