“Nicolle, zou je volgend schooljaar ook de dinsdag als vrije dag willen in plaats van de maandag?”

Daar moest ik even over nadenken hoor. In eerste instantie vond ik het geen fijn idee. De maandag vrij was een fijne verlenging van mijn weekend. Heerlijk vond ik het als op maandagochtend iedereen weer aan het werk of naar school ging. Na een weekend vol levendigheid genoot ik van de stilte in huis. Er stonden ook een aantal dingen vast in de agenda die dan omgegooid moesten worden, ik stond er dus niet meteen om te springen.

Tegenover die nadelen kwamen echter ook een paar voordelen te staan. En al denkend werd het lijstje met voordelen zelfs langer dan die met de nadelen.

En zo geniet ik vandaag na één dag werken alweer van mijn vrije dag (lees ochtend). Ik heb gisteren de week met de groep opgestart. Alles lag al keurig klaar, want dat had ik vrijdag al gedaan. Dat is fijn, want op maandag sta ik met Liv en Rev op en gaat Tim op tijd naar zijn werk. Zo is het prima dat ik voor mijn doen laat op school ben.

Op woensdag, donderdag en vrijdag staat Tim met de kinderen op en kan ik op tijd naar school. En die dagen vliegen voorbij. De vrije dinsdag wordt namelijk opgevolgd met een halve dag, dat betekent in het onderwijs voor mij tot een uur of 3. Dan gaan we de donderdag even een lange dag knallen, meestal van half 8 tot half 6. Maar daarna volgt alweer een “halve dag” met aansluitend het weekend.

Voor Liv en Rev is het ook prima dat ik de maandag werk. In het weekend zorgen we er samen voor dat al het schoolwerk onder controle is tot dinsdag. Ze mogen mij op maandag na schooltijd bellen of even langs komen als die behoefte er is. Op dinsdag ben ik dan weer thuis om ze te helpen. Op woensdag doet Tim dit en op donderdag zit mijn moeder met een kopje thee klaar als ze uit school komen. Op vrijdag zorg ik ervoor dat ik ongeveer gelijk met Rev thuis ben. En zo is er altijd een luisterend oor voor hun na een dag op school.

Ik stemde dus in met die wisseling in werkdagen. Het leek een goede keuze en dat blijkt na een aantal weken in het nieuwe schooljaar ook echt zo te zijn. Ik doe klusjes in huis, loop een ommetje, doe een boodschap en plan afspraken met tandarts/dokter/kapper op deze dag. Meestal heb ik het avondeten al voor half 9 klaar zodat ik dat ’s middags niet meer hoef te doen. Ik heb namelijk geleerd om dingen die je niet leuk vindt niet uit te stellen en ik houd echt niet van koken. Ook nu staat er dus al een pannetje gewone stamppot boerenkool en een pannetje zoete aardappel stamppot klaar. En zo heb ik dan ook nog regelmatig even tijd om iets voor school te doen, maar dat is dan hobby.

En af en toe moet ik toch ook gewoon echt naar school, zoals vanmiddag van 13.00-16.00 uur. Studie(mid)dagen worden gepland op alle dagen, dus ook zo nu en dan op de dinsdag. Deze week dus een vijfdaagse werkweek, neem ik gewoon volgende week een weekje vakantie.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *