Ik hoor je denken… waar is dat toch de afkorting van???

Deze afkorting staat voor Very Important Baby.

En dat was Rev gisteren op het kinderdagverblijf. De Very Important Baby krijgt een dag extra veel aandacht. Hij mag naar beneden om met de peuters te spelen,  gaat mee de wasmachine aanzetten, haalt het eten van de gang en mag op de grote glijbaan. De VIB van de dag krijgt gewoon even net wat meer 1 op 1 aandacht dan de anderen.

Ik vind het een mooi initiatief om alle kinderen af en toe eens even flink in het zonnetje te zetten. Ik ben geen fan van moederdag of vaderdag of… Maar als het om je kind gaat…

Het is toch een heerlijk idee dat Rev gisteren ondanks dat wij aan werk waren echt, maar dan ook echt, niets te kort is gekomen. Ik vind het heerlijk om te zien dat mijn zoon op schoot bij de juf wordt voorgelezen als ik hem kom halen. Dat hij alle juffen vrolijk in de armen loopt als wij hem brengen en ze net zo vrolijk aan het eind van de dag een kus en knuffel geeft als ik hem kom halen.

Dan voel ik mij niet schuldig dat ik ze een dag "alleen" heb gelaten, omdat IK zo nodig wil werken. Nee, dan komt hun moeder vol energie thuis van haar werk en heeft zin om weer haar kinderen om zich heen te hebben.

En als ze dan geen VIB meer zijn, dan komen ze ook zeker niets te kort gelukkig. Mijn kinderen zijn op z'n zachtst gezegd, net als hun moeder, niet op hun mondje gevallen en zorgen er wel voor dat ze hun aandacht krijgen, VIB of niet?

En nu ga ik mijn bed opzoeken, morgen rond de klok van zes is er weer een VIB die graag wat aandacht wil…

Nicolle herfstvakantie 2010 002 

Je houdt misschien ook van...

5 Reacties

 1. Wat sneu! Ik hoor het meer hoor (van die blaasjes)
  Hopelijk gaat het snel beter!
  Hoest met jou??

  Dikke knuffel

 2. Moe moe moe! Maar ik ben eerlijk gezegd blij dat ik morgen weer mag werken. Kan Rev even iemand anders de hele dag aan zijn been hangen…. Het duurt ongeveer een week tot 10 dagen, dus na mijn werkdagen moet hij er bijna af zijn…

 3. hey nicolle,
  wat zielig voor rev(en voor jullie natuurlijk ook)
  ik heb voor bijna drie jaar geleden een mondslijmvlies ontsteking gehad en heb daarbij ook een verdovingszalf gehad, dit hielp, maar voor korte duur.
  je slikt dit namelijk zo weer weg en dan is de pijn dus ook terug.(achteraf kreeg ik na 5 weken een antibiotica maar dit ter zake)
  misschien kan dit voor rev wel helpen met bv in slaap te vallen.

  he bah, het zit jullie ook niet mee he?
  sterkte hoor.

  liefs de buuf

 4. Gxe9ke van de overkant

  nog nooit van gehoord, de hand/voet en mondziekte en al helmaal niet op de Speeldoos in onze tijd. Toen hing er geregeld aan de deur dat er waterpokken en krentebaard heerste. Nou ja dat ter zijde……. vervelend voor Rev en jullie dat hij steeds in de lappenmand zit. Hopelijk ging het werken je vandaag weer goed af en knapt Rev snel op.

 5. Wat is het ook een stoertje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.