Als moeder van een meisje van anderhalf heb je het/ben je vaak erg druk. Als je dan ook nog 33 weken zwanger bent vermoeit die drukte je soms enorm. Je wordt geleefd en dat is in mijn geval eigenlijk best lekker. Over het algemeen heb ik daardoor weinig kans om mijn emoties toe te laten.

Mijn vader komt in de loop van de dag geregeld even in mijn gedachten. Dan denk ik aan hoe hij gereageerd zou hebben, wat hij gezegd zou hebben, hoe hij gekeken zou hebben of iets dergelijks. Maar door de drukte van de dag krijg ik vaak niet de kans om er lang bij stil te staan. Ik mis hem dan enorm, maar voor een traan is dan even geen tijd.

Maar als het dan avond wordt en ik naast mijn kleine meisje haar bed zit om haar in slaap te kriebelen overvalt mij vaak het "echte verdriet". Het echte missen van papa als persoon, als mijn vader en Liv haar opa. Het gevoel van… het is geweest en komt nooit meer terug. De gedachten van geen vader meer hebben doet zo ontzettend veel pijn! En als ik er bij nadenk dat hij nu niet terug komt, maar morgen ook niet, en ook niet volgende week of volgend jaar of wanneer dan ook, dan kan ik niet meer stoppen met huilen. Dan is het niet erg om alleen te zijn, want dan kan niemand mij troosten.

Want dit… komt nooit meer terug!

Download rijk_en_nicolle1.bmp

Dan kruip ik achter de computer en hoop ik dat ik iets vind dat mijn gedachten weer op deze aarde kan brengen. Meestal lukt dat wel aardig en kan ik daarna rustig met een kopje thee op de bank gaan zitten.

Net had ik ook zo’n moment. Dus maar weer even gegoogeld. Ik kwam op deze web-site lichaamstaal.nl. Een pagina waar ik las over verdriet…

Verdriet is een van de basisemoties die makkelijk aan gezichtsuitdrukking en gedrag herkenbaar zijn. Toch is de mimiek en manier van doen niet bij iedereen gelijk en altijd hetzelfde. De uiting van verdriet is verschillend per persoon en afhankelijk van de situatie. Hoe uit jij je als je verdriet hebt?

Ik klikte op één van de foto’s. De volgende tekst werd zichtbaar:

Het gebeurde heeft je getroffen. Nadenkend laat je je tranen stromen. Je doet geen moeite ze te drogen.

Ik ben benieuwd… Hoe toon jij je verdriet?

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *