Gisteren een hectische dag gehad op het werk. Thuis kon ik bijna meteen aan tafel, heerlijk is dat! Na het eten opruimen en dan even qualitytime voor Liv en Rev. Het werd al wat donker, toch besloot ik nog even met ze naar de Plus te lopen.

Tegen 7 uur stond ik met ze buiten en liep ik richting het bruggetje…

Ooooh!! Wat zag ik daar? Een vallende ster. Ik had er nog nooit één gezien, maar dit was echt heel mooi. Niet zomaar een vel puntje dat uit de hemel valt, maar een grote vuurbal met een velle streep licht erachter aan. Ik keek om mij heen zagen meer mensen dit of was ik de enigste? Of had ik het mij misschien verbeeld? Niemand te zien… jammer, want het was iets moois om te delen. Ik liep verder en deed ondertussen toch maar een WENS!!!

Vanmorgen optijd opgestaan. Rev opschoot genomen voor zijn ochtendflesje. Ondertussen het nieuws aangezet om toch een beetje op de hoogte te blijven. En wat was het nieuws???

Heldere meteoor te zien boven Nederland

Dinsdagavond is er rond zeven uur een heldere vuurbol boven Nederland gezien. Ook vanuit het buitenland werd de vuurbol gezien. Het ging om een zeer heldere meteoor, die aan het eind van zijn baan door de dampkring in verschillende stukken uiteenviel.

De sterrenwacht in Lattrop kreeg tientallen meldingen binnen van een zeer helder object in de schemering. Tevens zijn er waarnemers die beweren een gerommel te hebben gehoord toen de meteoor naar beneden viel. Voorzichtige berekeningen door onder andere de Dutch Meteor Society tonen aan dat de meteoor boven Noord Duitsland de dampkring binnen is gedrongen.

Een liedje uit papa’s afscheidsdienst…

Hé, psst, grote ster,
heeft iemand al gezegd,
dat je twinkelt als de lichtjes
in een mooi versierde boom,
dat je groter bent en feller straalt
dan de sterren in mijn droom.
Grote ster.

Grote ster in de nacht,
wijs jij echt de weg?
Zijn jouw stralen sterker
dan de duisternis?
Grote ster in de nacht,
ik vertrouw op jou.
Want jij straalt voor mij
als het donker is.
Grote ster in de nacht.

Pap! Jij bent en blijft mijn grote STER!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *