Alle grote radiozenders in Nederland stoppen per direct met het draaien van muziek van Marco Borsato en Ali B.

Dit bericht ging uit op 21 januari 2022 na een aflevering van “BOOS” waarin misstanden bij “the Voice of Holland” aan de kaak werden gesteld. Een heftige uitzending over machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag.

Al 4 maanden hoor je de muziek van Ali B en Marco Borsato bijna niet. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het ook niet meer op Spotify opzoek.

Liedjes met voor mij mooie herinneringen hebben nu een andere toon gekregen. “Wat zou je doen” van Marco en Ali samen, luisterden wij altijd met mijn vader in de bus. Met twee vingers in de lucht zongen we het refrein hard mee. Het lied “Ik huil alleen bij jou” van Ali B had ik in pittige tijden regelmatig op repeat staan.

Afgelopen week bekeek ik op Facebook mijn herinneringen. En daar kwam een filmpje uit 2015 langs. Zeven jaar geleden zongen Rev en ik, bij het naar bed brengen, regelmatig een liedje van Ali B.

Uren die vliegen, de jaren die liegen
Ze zeggen doe rustig aan, er is tijd genoeg
Zien jullie niet dat, ik jullie zo lief heb
Ik mis jullie nu al, terwijl jullie nog bij me zijn

Liv en Rev gingen allebei naar de basisschool en de tijd vloog voorbij. Ze werden zo snel groot en het liedje gaf precies mijn gevoel weer. Die avond filmde ik ons en deelde het op Facebook. Zodat ik dit kleine mannetje nog heel vaak dit liedje zou kunnen horen zingen.

En nu is dat kleine mannetje al 13 jaar en zijn ook de afgelopen jaren voorbij gevlogen. Ik kijk vol liefde terug naar het filmpje. Oorspronkelijk is de zanger van dit liedje dus Ali B, maar wat ben ik blij met deze versie. Gecoverd door de 6 jarige Rev!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *