Het schooljaar zit er bijna op. Dat betekent op het voortgezet onderwijs activiteiten week. Afgelopen dinsdag stond er voor Rev een uitstapje naar Attractiepark Slagharen op de planning. Niet gek zou je denken! En toch belde Rev al voordat ze naar huis moesten om te vragen of ik hem op wilde halen. Hij voelde zich niet lekker.

Toen ik hem naar de uitgang tegemoet liep riep hij van een afstandje “Corona”. Nou vriend, rustig aan, eerst maar eens even afwachten. Ik vermoedde dat hij door de drukte te weinig gegeten en gedronken had en dat dit met het warme weer en de attracties niet zo’n fijne combinatie was geweest.

Met kippenvel op de achterbank reden we terug naar huis. Thuis dus toch maar even een testje, want deze hoofdpijn was echt hetzelfde als bij de vorige keer Corona in februari. En daar vloog het streepje in beeld, geen twijfel mogelijk. Rev had gelijk, Corona had hem weer te pakken! En net als de vorige keer is hij er 2 dagen echt ziek van geweest.

Uiteraard ga je dan als moeder meteen in de zorgende modus. Maar we namen ook wat andere keuzes dan in februari. We probeerden zoveel mogelijk afstand te houden, ik waste mijn handen bij alles wat ik voor hem deed of van hem aanpakte. De laatste anderhalve week school zijn in het basisonderwijs nou eenmaal niet hele ontspannen weken. De oudergesprekken moesten nog gevoerd worden en ik ging alvast verhuizen naar een ander lokaal. En omdat ik er in februari flink ziek van ben geweest en lange tijd klachten heb gehouden wil ik ook gewoon mijn best doen het niet weer te krijgen. Ik testte mij op een aantal dagen zelfs ’s morgens en aan het eind van de middag, maar deze bleven gelukkig negatief.

We maakten nog een keuze. We besloten het Liv niet te vertellen. Die was met school op excursie naar Verdun in Frankrijk. Ook geen vervelende activiteit voor in de activiteitenweek moet ik zeggen. Van maandag t/m donderdag genieten van de eerste keer “vakantie” zonder je ouders. Die zou zich zorgen gaan maken met de kennis van hierboven. En dus vertelden we het haar pas toen ze donderdag aan het eind van de middag uitgelaten bij mij in de auto zat op weg naar huis. Ze begreep heel goed dat we het haar niet verteld hadden en besloot Rev thuis één knuffel te geven en daarna afstand te houden.

Vandaag mag Rev weer uit quarantaine. Gelukkig, want afstand houden van je eigen kind voelt heel onnatuurlijk. We starten dus de dag met heel veel knuffels!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *