Toen ik hoorde van mijn vriendin dat haar zoontje zindelijk was begon het bij mij ook te kriebelen. Stel je voor dat Rev zindelijk is, dan zijn we klaar met de luiers.

Ze zeggen vaak dat jongens moeilijker zindelijk worden dan meisjes. Vorige maand was Rev 2 jaar en 9 maanden. Hij is nog maar zo’n ukkie dacht ik bij mijzelf dus nam ik me voor om te wachten tot het echt mooi weer is met zindelijkheidstraining.

Met mooi weer in haar blootje in de tuin was het bij Liv zo voor elkaar. Rev is zo’n ander kind dan Liv dus met hem zouden we wel wat meer tijd nodig hebben, na de zomer is het vast gelukt…

En toen vroeg Rev 4 weken geleden of hij zijn luier af mocht. Uhm.. ja natuurlijk mag dat! Thuis ging het twee dagen zonder luier helemaal goed. Op het kinderdagverblijf ging het echter 3 keer op één ochtend mis. Dat kon niet de bedoeling zijn, dus thuis zonder luier en op de Speeldoos gewoon een luierbroekje aan.

We zijn inmiddels zo’n 4 weken verder en Rev heeft nu ook op de Speeldoos geen luierbroekje meer aan. ’s Nachts doen we hem nog wel een luier om, maar eigenlijk is hij dan ook gewoon elke ochtend helemaal droog. Ook als we een tijdje in de auto moeten doen we voor de zekerheid een luier om, maar wanneer Rev dan moet plassen doet hij het echt niet in zijn luier want: “Dat moet op de WCHEE!”

De zindelijkheidstraining is er dus eigenlijk helemaal niet geweest. Rev is nu 2 jaar en 10 maanden en ik durf te zeggen dat hij ZINDELIJK is en dat vinden we erg knap van hem!

Met de luierstop van Rev zijn we in één keer helemaal uit de luiers. We gaan na 4 en een half jaar weer van huis zonder extra luier en vochtige doekjes in de tas. Het maakt het allemaal weer een beetje makkelijker, maar zegt ons ook dat we weer een periode afsluiten…

Ze worden GROOT die twee UKKIES van ons!

(Ik moet er nog wel een beetje aan wennen, want ik keek dit weekend gewoon in de folders naar Pampers die in de aanbieding waren… het scheelt ons ook gewoon een tientje in de week!)

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *