Over de rand van mijn boek kijk ik Tim aan.

Zit je nou te huilen?

“Ik dacht dat dit boek een heel ander thema had” vraagt hij zich hardop af.

En ook bij het tweede en derde boek rollen steeds weer de tranen over mijn wangen.

De 50 tinten serie maakt mij ontzettend verdrietig.

Ik zie Christian Grey als een beschadigde man.

De eerste film kijk ik samen met Tim en ook van de film word ik verdrietig.

Als mijn vriendin me mee vraagt naar de tweede film waarschuw ik haar alvast voor mijn tranen.

Al na een kwartier is het raak. Ik zie om mij heen dat de meeste mensen niet voelen wat ik voel.

Voelen is ook eigenlijk een raar zintuig.

Waar horen, zien, ruiken en proeven bij ieder mens kan verschillen is dat dus ook bij voelen zo.

En blijkbaar voel ik nogal intens en gaat mijn reactie hierop vaak gepaard met tranen.

Dat deze tranen bij mij makkelijk stromen is niet iets van deze tijd.

Ik huil al snel sinds ik mij kan herinneren veel. Zowel op de basisschool als op het voortgezet onderwijs stond ik bekend bij de leraren als het huilende meisje. Op spanning, teleurstelling, pijn en verdriet reageerde ik met tranen. Later kwamen er ook tranen van ontroering en geluk bij.

Tijdens het kijken naar films is een doos tissues vaak geen overbodige luxe. Zowel Tim als de kinderen kijken er niet meer van op. Dat ik afgelopen vrijdag ook bij The Voice Kids in tranen was had ik natuurlijk ook niet zien aankomen. Intens geraakt werd ik door de Syrische jongen die het COA bedankte, maar ook alle andere zingende kinderen kunnen mij ontroeren.

Het ging niet meer over ontroering bij de film die ik afgelopen week keek op aanraden van mijn moeder en zus. Ze hadden me natuurlijk gewaarschuwd dat het wel verdrietig was, maar ik geloofde in een “en ze leefden nog lang en gelukkig” einde.

Tim heeft vol verbazing naar mij gekeken… Hij vond het echt ook verdrietig, maar zoveel emotie had hij niet zien aankomen. Een prachtige film, maar ook intens verdrietig!

Me before you, een aanrader als je (volgens de schrijfster) van romantische drama houdt.

Ontzettend nieuwsgierig naar het vervolg ben ik meteen in het boek begonnen.

We zullen zien welke emotie dit bij mij los maakt!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *