We zitten op de één na laatste rij

rust, het is zo stil in mij

Het mannenkoor begint te zingen

ik denk aan hele andere dingen

De dominee begint te preken

ik blijf heel ergens anders steken

Opeens hoor ik gesnik aan mij zij

en dan komen ook de tranen bij mij

Het is namelijks eeuwigheidszondag, we zitten in de kerk

weer niet alleen, weer samen weer sterk

En dan begint het echte herdenken

aandacht aan de overledenen schenken

18 december, Rijkent Jan Slot overleden op de leeftijd van 52 jaar

ik kan het niet geloven, dit is niet waar

Om het in zo’n menigte te horen doet ongelooflijk pijn

zo confronterend, nooit meer compleet te zijn

Gearmd gaan we samen naar huis

naar huis, maar nooit meer compleet thuis!

Je houdt misschien ook van...

4 Reacties

 1. Lees je log altijd en reageer nooit op deze manier maar nu moet ik wel !! Wat weer een super gedicht…..Heel erg knap van je hoe je alles kan verwoorden op deze manier !Hoop voor jullie allemaal dat er een dag komt dat de vlag weer in de top kan…. En die dag komt er vast alleen is de vraag wanneer…..??

 2. (vooruit dan maar……) Mirjam, we sluiten ons volledig bij jou aan!! XX

 3. Hoi NIcolle,

  De vraag wanneer het allemaal weer een beetje beter word kan ik je geen antwoord op geven, maar ik ben wel heel erg trots op je! Ik vind het heel knap van je hoe je er mee om gaat en hoe je via dit blog je gevoelens uit en verwoord. Een hele dikke knuffel
  -XXX- Ramona

 4. Een knuffel is zo fijn,
  een knuffel voelt zo goed.
  Een knuffel omdat het mag
  en niet omdat het moet.

  Een knuffel kost helemaal niets,
  ja, xe9xe9n minuutje van je tijd,
  maar het geeft je zoveel kracht,
  om weer door te gaan in de strijd!
  Knuffies!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.