De taxi werd voor de deur geparkeerd. Vier pubers stapten uit en verplaatsten zich naar de springhal. En terwijl zij hun gewone sokken verruilden voor antislip sokken zocht ik een tafeltje in het Urban Jump Cafe.

Ik bestelde een kopje thee, opende de laptop en activeerde de Wifi. Klaar voor het schrijven van een blog!

Ooit keek ik hier naar uit. De tijd dat ze groot genoeg zouden zijn om zich lekker zelf te vermaken. Dat ik ze los zou kunnen laten zonder steeds alert te moeten zijn. En dat loslaten ging gelukkig heel gelijkmatig. Steeds een stapje verder. Alleen naar de Plus, alleen naar de stad, alleen naar het zwembad, alleen naar een pretpark, alleen met de trein. Ze kunnen veel alleen. Ik geniet dan ook van hun zelfstandigheid.

En toch geniet ik ook van de dingen die ze niet alleen doen. Van de momenten dat ze me nodig hebben. Ook als dat alleen maar is als ze van A naar B gebracht moeten worden. Als ze vragen of ik ze kan brengen of halen. Ik ben graag de taxi.

Die taxi die rijdt ook steeds vaker een late rit. De eerste keer dat ze me vroegen of ik ze na 00.00 uur op wilde halen heb ik ze een keer bedenkelijk aangekeken. Jullie weten toch hoe laat jullie moeder slaapt! Alleen op de fiets naar huis is voor mij echter ook geen optie. En dus slaap ik op vrijdag of zaterdagavond regelmatig in etappes. Ik zet gewoon de wekker, dommel wat op de bank en stap in mijn pyjama in de auto. Haal ze op, luister naar hun verhalen en kruip bij thuiskomst mijn bed in.

Ik heb van iedere leeftijd genoten. Iedere leeftijd heeft zijn charme hoor je moeders vaak zeggen en daar is wat mij betreft geen woord aan gelogen. Zoals ook iedere leeftijd zijn uitdagingen kent en ze veel te snel groot worden. En juist omdat ze zo snel groot worden geniet ik nog even van de momenten dat ze me nodig hebben. Ook als dat is voor een taxiritje, een goed gevulde maag of tegemoetkoming in hun financiële situatie!

En zo zit ik nu dus in een luidruchtige springhal een verhaaltje te typen. Ik wacht rustig af tot ze uitgesprongen zijn. En daarna start ik gewoon de taxi weer!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *