Zondagmiddag kwart over 5. Een inkomende video-oproep van mijn schoonzusje. Meestal is het dan mijn neefje of nichtje dus ik neem enthousiast op. En inderdaad, mijn nichtje stralend in beeld. Ze heeft een verrassing voor mij.

Ze had meegedaan aan de winactie “Nomineer jouw Superjuffie en maak kans op een pannenkoekendiner met jouw juf!”. Superjuffie kwam namelijk in theater de Voorveghter en om dat te vieren was deze actie van pannenkoekenrestaurant de Rheezerbelten. En ze had gewonnen, ze mocht met haar juf uit eten.

En wat een geluk dat ik haar juf ben! Naast haar tante ben ik namelijk ook nog 4 dagen in de week haar juf. En dat was best even wennen en is soms echt wel een beetje raar.

Wij zien elkaar namelijk regelmatig. Het kan dus zijn dat ik ’s morgens haar juf ben en ’s middags haar kom ophalen van de BSO. Of dat ze me ’s morgens vertelt dat ze diploma gaat zwemmen en dat ik ’s middags daar ben om haar aan te moedigen. Of dat ze op maandag in de kring bij de successen vertelt dat ze gescoord hadden bij de korfbal en dat ik daar gewoon bij was.

Vooral in het begin was het voor haar flink wennen. Die lieve tante bleek namelijk ook best een strenge juf te zijn. Dat was ook de reden dat ik eigenlijk bedacht had weer van school te wisselen als mijn nichtjes en neefjes de leeftijd zouden hebben dat ze bij mij in de klas zouden komen. Dat had ik ook gedaan toen het met Liv en Rev op de Bloemenhof zover was en bleek een prima oplossing destijds. Dus waarom zou ik niet weer van school veranderen? Nou gewoon omdat mijn hart bij de Bloemenhof ligt en ik nog steeds kan groeien op deze school.

Je zou denken, gelukkig zijn we een redelijk grote school en hebben we 2 groepen 3. Dat klopt, maar in beide groepen 3 zit een nichtje. Zowel Eva als Eden gingen naar groep 3 en dus kwam er hoe dan ook een nichtje bij mij in de klas. Gelukkig bleken mijn schoonzusje en zwager er geen enkel probleem mee te hebben en werd ook Eva blij toen ze het voor de zomervakantie hoorde. En ook al is het soms echt een beetje raar, met een klein gesprekje en een knipoog op z’n tijd gaat het heel erg goed.

En vanavond mocht ik dus met haar uit eten bij het pannenkoekenrestaurant. Superjuffie, met een super leerling! Want lieve Eva, wat ben ik trots op jou. Als juf, maar ook zeker als tante!

Pannenkoekenrestaurant de Rheezerbelten bedankt voor deze mooie prijs! Het was een heerlijke avond!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *