Enthousiast kwamen Liv en Rev een paar weken geleden thuis met het briefje van de Cityrun. De weken daarna werden ze blij van iedere aankondiging of aanplakbiljet van dit evenement.

De Cityrun staat voor sportiviteit en gezelligheid. Dat vinden wij en dat vinden zij gelukkig ook! En zo liepen gisteren alle drie de leden van mijn gezin mee, maar ook andere familie en vrienden waren van de partij. Wij stonden op onze inmiddels vaste ontmoetingsplaats en moedigden ze allemaal aan. Toppers zijn het!

 

Vanmorgen zaten Liv, Rev en Tim alle drie met hun medaille om aan het ontbijt. Ze bespraken de route, de gelopen tijden, de weersomstandigheden en het publiek. Ik voelde mij een tevreden mens!

Onze kinderen verkiezen nog altijd sport en spel boven een computer.

Bij ons in huis zijn een laptop, Playstation, I pad en twee gekregen Nintendo’s aanwezig. Op de laptop zit een wachtwoord die voor de kinderen “geheim” is. De Playstation is nog altijd niet aangesloten en de I pad ligt meestal in mijn lokaal. Ook de Nintendo’s liggen sinds de wintersport van meer dan een jaar geleden in een mandje op de kast.

De I pad nam ik voor de vakantie mee naar huis en omdat ik nog niet weer op school ben geweest ligt hij hier nog. Het blijkt dat Liv er het meeste naar omkijkt. Ze vraagt dagelijks of ze er op mag ook al zitten er alleen maar educatieve spelletjes op. Lezen, spelling, optellen en aftrekken, klok kijken… Ze vindt het allemaal leuk. Prima als ze dat een paar minuten per dag oefent met behulp van een beeldscherm. 

We blijven echter ook lekker samen lezen. Klok kijken oefenen we ook met een speelgoedklok en in de auto oefenen we vlugge sommetjes. En dan ben je natuurlijk ook nooit te groot om lekker voorgelezen te worden.

Volgende week neem ik de I pad weer mee naar school voor precies dezelfde doeleinden als thuis, een variatie op het leren. En spelen dat doen we lekker binnen en buiten, alleen of samen. Ze kunnen nog lang genoeg verslaafd zijn aan alles wat zich op een beeldscherm afspeelt.

Kijk naar hun moeder..  slecht voorbeeld waaraan ik zeker moet werken. Goed voornemen voor….

Voor nu!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *