Onder invloed van zwangerschapshormonen kan een vrouw last hebben van een wisselend humeur.

Zomaar een zinnetje van een site voor zwangere vrouwen. Nou ja zomaar… Ik heb er behoorlijk last van de afgelopen dagen.

Zoals ik al eerder schreef heb ik last van het Carpaal Tunnel Syndroom. Dit veroorzaakt een tinteling in mijn handen. Vooral mijn rechterhand is de klos. En dat is vrij lastig als je rechts bent. Vooral met typen, de muis hanteren, bellen, een boek vast houden, een broodje smeren, Liv haar haren kammen en ga zo maar even door, begint mijn hand vreselijk te tintelen. Je kent het gevoel wel.. het is hetzelfde gevoel van als je voet slaapt. Ik heb er overdag last van, maar ook ’s nachts, zeg maar, vooral ’s nachts. Op de één of andere manier neem ik dan z’on houding aan dat het tintelen niet meer te stoppen is.

En daar lig je dan midden in de nacht klaar wakker… tijd genoeg om te piekeren over mijn leven zoals hij nu is. Tegen de tijd dat ik zo moe ben en net weer in slaap ben gevallen word ik vrolijk gewekt door mijn dochter. Zij heeft heerlijk geslapen en is klaar voor de dag… maar haar moeder…

Dat alles onder invloed van het zwangerschapshormoon dat hierboven beschreven staat helpt mee voor een fantastisch humeur. Ik weet het, ik voel het, ik merk het, maar ik kan er niets aan doen. De woorden zijn eruit voordat ik er erg in heb… Dus bij deze SORRY Tim, Liv, mama, Aïsha, Saar en alle anderen die er last van hebben! Nog een paar weken en het hormoon is verdwenen (ik weet trouwens niet of dat enige garantie biedt..)

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *