Na 6 jaar en 6 maanden ben ik toch overstag gegaan.

Hyves (naar beehives, Engels voor bijenkorven, uitgespr. haivz) is de grootste Nederlandse sociaalnetwerksite.

Ik vond het zo'n onzin, ik heb een sociaal leven genoeg. Daar heb ik geen Hyves voor nodig.

En waarom nu dan wel hoor ik jullie denken? Zijn de verhalen waar, van dat wanneer je eenmaal in een jong gezin bent beland je je sociale leven kwijt raakt?

Ach zo erg is het echt niet. Ik merk alleen wel dat het met sommige mensen bijna niet meer mogelijk is om regelmatig af te spreken. De één werkt aan het begin van de week, de ander aan het eind. De één sport op die dag, de andere weer de dag erna. Match dan maar eens een keer in de maand voor een thee afspraakje. Met een beetje flexibiliteit wil dat wel lukken hoor, maar in de praktijk komt het erop neer dat ik sommige vriendinnen, familie of bekenden maar weinig spreek. En wanneer ik ze dan weer eens echt spreek is er te veel om te bespreken, waardoor we zonder helemaal uitgepraat te zijn weer uit elkaar gaan.

En dat is de reden dat ik mij eraan heb overgegeven. Hyves gaat mij helpen op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt bij de mensen om mij heen. Gaat mij laten zien hoe hard hun kinderen groeien. Maar gaat mij ook zeker alert houden wat betreft het sturen van kaartjes. Want als je leest dat de ouders van je vriendin hun trouwdag vieren, dat de vriend van je nichtje zijn rijbewijs heeft gehaald of dat het zoontje van vrienden al een dikke week ziek is, is het tijd om een kaartje te sturen. En van die dingen ben ik op dit moment te weinig op de hoogte en daar baal ik wel eens van. Als ik dat geweten had dan….

De tijd zal leren of ik het nu wel allemaal bij kan houden, maar ik ga in ieder geval een poging doen.

Daarbij ga ik ook een poging doen om er niet aan verslaafd te raken. Het is een manier om met de mensen om mij heen mee te kijken. Wat betreft mijn eigen account zal ik niet zo actief zijn. Daar heb ik mijn web-log voor, en dat is al verslavend genoeg zo op z'n tijd.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *