Een “Slotje” met temperament is een “Slotje” met pit. Deze persoonlijkheidstrek is veelal erfelijk. Eigenschappen als energiek en extravert zie je terug bij temperamentvolle mensen.

Mijn temperament heb ik overduidelijk van mijn vader geërfd. Mijn vader was een echte Slot! En ook al lijk ik in veel opzichten op mijn moeder, ik herken mij in veel Slotjes.

En dit weekend waren er heel veel Slotjes bij elkaar. We waren op familieweekend met mijn ooms, tantes, neven, nichten, achterneefjes en achternichtjes in Overasselt. Op een prachtige plek in het bos staat daar een grote accommodatie. Vanaf vrijdag 17.00 uur druppelden de familieleden rustig binnen. Waarna het niet weer echt rustig is geweest, want met 58 personen tussen de 0 en 69 jaar valt er altijd wel wat te beleven.

In eerste instantie zag ik er behoorlijk tegenop. Het gemis van mijn vader is eigenlijk nergens zo groot als daar. Als ik naar zijn broers en zussen kijk zie ik in allemaal wel iets van mijn vader terug. De ene broer klinkt als mijn vader, de ander loopt zoals hij, weer een ander heeft precies dezelfde handen en ze kunnen allemaal zo reageren als hij dat had gedaan. Ik moet zo’n weekend dan ook regelmatig even slikken.

Maar naast die confronterende momenten heb ik ook enorm genoten. Van mijn kleine neefjes en nichtjes die eigenlijk niet klein meer zijn. Van hun kinderen waar Liv en Rev mee optrokken of juist een beetje op konden passen. Van de knuffels van familieleden die we al zo lang niet hadden gezien.

Het thema van dit weekend was “slapen”. Zo konden we al punten verdienen door in onze pyjama te vertrekken, onderweg in onze pyjama foto’s te maken en in onze pyjama daar aan te komen. En als er punten te verdienen zijn, zijn wij van de partij. Ook de groepsfoto werd gemaakt in onze pyjama en als afscheidscadeautje kregen we een slaapmuts met het “Slotjes” logo.

Gelukkig konden we de pyjama ook regelmatig inruilen voor het T-shirt en de korte broek, want wat hadden we geluk met het weer!

Over “weer” gesproken. Het zit er nu weer op, maar over 2 jaar gaan we weer! We gaan namelijk al sinds 1992 iedere 2 jaar met elkaar weg. We zijn nooit echt helemaal compleet. Ook deze keer waren er 7 familieleden vanwege Corona of uit voorzorg voor Corona niet bij. En echt compleet zijn we in mijn ogen nooit, daar missen we teveel “Slotjes” voor.

Maar met hun in ons hart genieten we toch enorm van elkaar!

Je houdt misschien ook van...

43 Reacties

 1. Excellent post. I definitely appreciate this website. Thanks!

 2. snap chat solo gay school boy
  gay chat and hookup
  chat gay en mexico.com

 3. essay editing service online
  the best essay writers
  essay help live chat

 4. essay writing websites
  admission essay help
  academic essay writing help

 5. sat essay writing help
  writing essay service
  compare and contrast essay help

 6. cheap custom essays
  essay writing services toronto
  best admission essay editing service

 7. buy essay papers cheap
  someone write my essay
  helping writing essay

 8. cheap custom essay writing
  cheap essay writing service
  law school essay writing service

 9. write my admission essay
  macbeth essay help
  cheap essays for sale

 10. reliable essay writing service
  college essay online help
  cheapest essay writers

 11. custom writing essays services
  best mba essay writing service
  argumentative essay help

 12. coursework writing services
  coursework only degree
  do my coursework for me

 13. What’s up Dear, are you actually visiting this web site regularly, if so
  afterward you will absolutely get pleasant know-how.

 14. Aw, this was an exceptionally nice post. Taking a few minutes
  and actual effort to make a superb article… but what can I say… I hesitate a whole lot and
  never seem to get nearly anything done.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.