Een “Slotje” met temperament is een “Slotje” met pit. Deze persoonlijkheidstrek is veelal erfelijk. Eigenschappen als energiek en extravert zie je terug bij temperamentvolle mensen.

Mijn temperament heb ik overduidelijk van mijn vader geërfd. Mijn vader was een echte Slot! En ook al lijk ik in veel opzichten op mijn moeder, ik herken mij in veel Slotjes.

En dit weekend waren er heel veel Slotjes bij elkaar. We waren op familieweekend met mijn ooms, tantes, neven, nichten, achterneefjes en achternichtjes in Overasselt. Op een prachtige plek in het bos staat daar een grote accommodatie. Vanaf vrijdag 17.00 uur druppelden de familieleden rustig binnen. Waarna het niet weer echt rustig is geweest, want met 58 personen tussen de 0 en 69 jaar valt er altijd wel wat te beleven.

In eerste instantie zag ik er behoorlijk tegenop. Het gemis van mijn vader is eigenlijk nergens zo groot als daar. Als ik naar zijn broers en zussen kijk zie ik in allemaal wel iets van mijn vader terug. De ene broer klinkt als mijn vader, de ander loopt zoals hij, weer een ander heeft precies dezelfde handen en ze kunnen allemaal zo reageren als hij dat had gedaan. Ik moet zo’n weekend dan ook regelmatig even slikken.

Maar naast die confronterende momenten heb ik ook enorm genoten. Van mijn kleine neefjes en nichtjes die eigenlijk niet klein meer zijn. Van hun kinderen waar Liv en Rev mee optrokken of juist een beetje op konden passen. Van de knuffels van familieleden die we al zo lang niet hadden gezien.

Het thema van dit weekend was “slapen”. Zo konden we al punten verdienen door in onze pyjama te vertrekken, onderweg in onze pyjama foto’s te maken en in onze pyjama daar aan te komen. En als er punten te verdienen zijn, zijn wij van de partij. Ook de groepsfoto werd gemaakt in onze pyjama en als afscheidscadeautje kregen we een slaapmuts met het “Slotjes” logo.

Gelukkig konden we de pyjama ook regelmatig inruilen voor het T-shirt en de korte broek, want wat hadden we geluk met het weer!

Over “weer” gesproken. Het zit er nu weer op, maar over 2 jaar gaan we weer! We gaan namelijk al sinds 1992 iedere 2 jaar met elkaar weg. We zijn nooit echt helemaal compleet. Ook deze keer waren er 7 familieleden vanwege Corona of uit voorzorg voor Corona niet bij. En echt compleet zijn we in mijn ogen nooit, daar missen we teveel “Slotjes” voor.

Maar met hun in ons hart genieten we toch enorm van elkaar!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *