Het is zondagavond 7 uur en het is weer gelukt om Liv en Rev op tijd in bed te krijgen. De zondagavond is de avond waarop ik het belangrijk vind dat ze op tijd naar bed gaan. Morgen begint de nieuwe week en die wil ik uitgerust beginnen. Niet alleen ik moet uitgerust zijn, maar ook Liv en Rev moeten er weer tegen kunnen.

Toen ik nog aan het begin van de week werkte viel het mij op dat op maandagochtend heel veel kinderen uitgeput op school kwamen. Moe van een leuk, maar vooral ook vermoeiend weekend. En dan moet de werkweek nog beginnen…..

Afgelopen weken is er voor de kinderen veel spanning geweest. De trouwdag van Joris en Marjan, de verjaardag van Rev, het kamperen op de kleine wolf en de operatie van Tim. Rev (onze clown) hobbelt doorgaans wel vrij makkelijk door zo’n periode heen, maar zonder speen (lees: weinig slaap) gaat dat een stuk minder goed. Bij Liv (onze denker) zien we de spanning eigenlijk altijd tot uiting komen en dat heeft alles te maken met (nacht)rust. Donderdag (de operatiedag van Tim) sliep ze pas om 22.30uur!

Thuis gaat het door Tim zijn verwijderde keelamandelen allemaal een beetje anders dan anders. Tim eet niet aan tafel mee, eet geregeld een ijsje, praat anders en kan de drukte nog niet echt hebben. Hierdoor zijn Liv en Rev nog drukker dan anders, vragen veel aandacht en komen maar moeilijk in slaap.

Ook nu, drie kwartier nadat we ze weltrusten zeiden slapen ze nog niet. Waarschijnlijk beginnen ze morgen de week niet geheel uitgeslapen. Uitgerust zullen ze waarschijnlijk wel zijn, want we hebben het dit weekend rustig aan gedaan. En houden dat tempo deze week nog eventjes vast.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *