Zoals wij nu al een aantal jaren doen "vieren" we koninginnedag bij Arriët en Sander. ‘smorgen drinken we koffie met zelf gemaakte appeltaart. Dan gaan de kinderen richting de rommelmarkt in Baalder, leggen daar hun kleedje neer en beginnen met winst maken. Wij lopen heen en weer tussen huis en rommel en drinken en eten gezellig samen.

Dit keer ben ik maar even met de kinderen naar huis gegaan. Even een dutje in hun eigen bed doen, zodat ze vanmiddag weer vol energie verder kunnen. Ik wacht rustig af totdat ze weer wakker zijn en ga dan die kant weer met ze op.

Deze wachttijd is helaas niet zo relaxt als ik gehoopt had. Eigenlijk is alles rustig hier, ik moet niks, dus heb lekker even tijd voor mijzelf. En dat is niets voor mij!

Van veel mensen  hoor ik dat ik het rustig aan moet doen. Je bent altijd bezig. En dat klopt, ik ben gewoon actief, dat zit in mij.

’s Morgens sta ik op en begin meteen met organiseren: schone luiers, eten, wassen, kleren aan, opruimen, de was, het huishouden, de kinderen, school. Als ik ’s avonds ga zitten ben ik te moe om echt van de rust te genieten.

Mijn actieve houding in dit leven is mijn redding. Want de zeldzame momentjes dat de kinderen op bed liggen, het huis schoon en opgeruimd is en er zelfs geen was is, vind ik helemaal niet plezierig. Dan wordt mijn zwakke plek geopend, dan gaat het deurtje verdriet open…….

2 jaar geleden waren we ook bij Arriët en Sander. We waren met dezelfde mensen. Verdomme, waarom mag papa hier niet bij zijn? Waarom bakt papa vanavond de hamburgers niet? Waarom stopt papa niet alle kinderen stiekem €5 in hun broekzak? Waarom ? Waarom? Waarom?

En DAAROM kan ik beter de was opvouwen, het huis schoon maken en actief zijn! Want rust brengt tranen!

Papa

En geloof mij. Dit wordt een fijne konninginnedag, want we zijn met fijne mensen die allemaal graag over papa praten. Voor de kinderen is het heel normaal dat er over Rijk gesproken wordt en schrikken niet van een traan. En toch wordt er eigenlijk niet meer gehuild. We hebben allemaal onze eigen momenten van verdriet en van de momenten samen moeten we genieten. We gaan er een mooie middag van maken, al had hij zoveel mooier kunnen zijn!

Nu maar hopen dat Liv en Rev snel wakker worden, ik heb genoeg rust gehad!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *