Soms schuif je dingen vooruit omdat het nog makkelijk kan. Zo ook het naderende afscheid van Rev op het kinderdagverblijf. Want hij is toch nog lang niet jarig….

En inderdaad zijn verjaardag is pas over 4 weken. Dan mag hij pas echt naar school. De week ervoor staat in zijn agenda genoteerd als wenweek. En de twee weken daarvoor zijn meivakantie. En dat is volgende week. En daarom neemt Rev vrijdag al afscheid van ’t Kalfje.

Acht maanden ging Rev met veel plezier naar het agrarische kinderdagverblijf. Hij voerde de koeien, aaide de kalfjes, haalde de eieren uit het kippenhok en plantte mooie bloemetjes. Hij speelde er buiten, veel buiten. Hij had daar de ruimte en gebruikte de ruimte. Af en toe brachten we er ’s morgens een jongentje en haalden ’s middags een zwijntje weer op. Hij had het er enorm naar zijn zin!

De twijfel om hem voor die paar maanden nog naar een ander kinderdagverblijf te brengen is voor niets geweest. Het was de goede keus. Ons mannetje heeft heel even van het boerenleven mogen genieten en dat heeft hij optimaal gedaan.

Helaas komen aan alle mooie dingen een eind en staat er nu een afscheidsemmer klaar. Een emmer met 10 kleine schepjes, want…. Rev wil niet opscheppen, maar hij gaat toch echt naar de basisschool!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *