Pasen is een nieuw begin, begin van nieuwe dromen.

Dit is een zin uit een Paasliedje dat ik zing met de kinderen op school. En we zingen meer liedjes met allemaal dezelfde inslag natuurlijk. Dit jaar gaat het vooral over vlinders. Erg mooie liedjes die ik anders uit volle borst mee zou zingen, maar waar ik mij nu even in mijzelf terug trek… En er zelfs stiekem onder werktijd toch verdrietig van word.

Want als dit de tekst is… dan wordt zingen echt moeilijk…

Huil jij om een vriend,

kun jij niet meer zingen?

Word je overspoeld door gemis?

Moet je het nu doen

met herinneringen

aan iemand die er niet meer is?

Na kerst en oud en nieuw wordt het Paasfeest het eerste "feest" in ons gezin zonder papa. Het is bijna vier maanden geleden en toch beleef ik het dagelijks als de dag van gisteren. Daarom is zingend door het leven gaan nog steeds geen optie. Er zijn dagen dat het beter gaat, alleen vraag ik mij dan af… wanneer wordt beter "goed"?

Deze Pasen wordt dan ook niet gezellig eieren eten en lekker brunchen samen. Maar om niet te verpieteren en er toch maar weer het beste van te maken hebben we ze maar vol gepland. Zondag gaan de mannen fietsen op de Lemelerberg en de vrouwen en kinderen gaan mee om daar te wandelen. We nemen van allerlei lekkers mee om er toch een beetje een "feest" van te maken. Maandag gaan we met Arriët en Sander, Simon en Leonie naar de Dierentuin en maken we er "gewoon" een leuke dag van. En zo worden de Paasdagen vast wel leuk… jammer genoeg net niet zo leuk als dat het ooit was!

Ik houd mij maar vast aan het refrein van boven genoemd liedje…

Kijk naar de vlinders,

en geloof: dat heeft zin!

Vlinders zijn beeld

van een hoop op nieuw begin.

Dus als ik nu een vlinder zie (maandag in de vlindertuin)… denk ik fijn even aan papa!

Fotoshout_liv_073

Je houdt misschien ook van...

11 Reacties

 1. veel sterkte 🙂

 2. Je bent niet gek…je hebt verdriet en dat mag…
  Ik wou dat ik je even een hele dikke knuffel kon geven.

 3. Dat van hierboven kwam van mij,
  (Miriam V)

 4. Een hele dikke kus voor jou Nicolle!! Maar ook voor Tim, Liv, Aisha en je moeder!!

 5. Lieve schaten
  Ik vind het echt heel knap van je dat je dit allemaal met ons wilt delen je gevoel met anderen delen is niet makkelijk en al helemaal niet in deze situatie maar het verdriet om je pappa kun je niet wegstoppen en hoeft ook niet laat je tranen maar gerust vloeien hoor dat doe ik ook het lucht niet op het gemis blijft maar er komt weer een betere tijd voor ons ook zal de zon voor ons weer gaan schijnen
  een hele dikke knuffel voor jou je moeder tim liv en aisha
  en onthou hoe moeilijk het ook nog word achter elke traan schuilt een glimlach van herrinering
  liefs joke

 6. HEY LIEVERDS….
  VANDAAG EVEN BIJ JULLIE GEWEEST…WAS ECHT EVEN FIJN….OOK DE KINDEREN VONDEN HET HELEMAAL GEWELDIG!!!!
  NICOLLE…JE HEBT DE KIDS WEER OPTIMAAL VERMAAKT WANT TOEN WE TERUG REDEN NAAR ALMELO LAGEN ZE LEKKER TE SLAPEN…..EN IN BED MOESTEN ZE ME NOG EVEN TOEFLUISTEREN HOE GEWELDIG ZE HET VONDEN!!! DUS BEDANKT MEID!!!!
  TWAS FIJN OM JULLIE EVEN WEER TE ZIEN…..
  DIKKE KUS EN KNUFFEL

 7. HEB ZOJUIST EVEN JE WEBLOG GELEZEN……JE VERHALEN LEES IK MET TRANEN IN MIJN OGEN….HET RAAKT ME ZO ONTZETTEND!!!WEET DAT WE AAN JULLIE DENKEN!!!!
  EEN HELE DIKKE KNUFFEL VAN DENNIS, MIRANDA LYNN EN DANI

 8. He meis!
  Heel knap hoe je je kunt verwoorden.
  En alleen dingen doen waar jij je "goed" bij voelt!
  Dikke kus voor jullie allemaal!!

 9. Lieve Nicolle (en fam.)

  Heel even staat je wereld stil…
  dat, terwijl ik je vader niet eens kende! Alleen eens had gezien, op school.
  Maar…probeer met in jouw situatie te verplaatsen en het vreselijke verdriet moet gaan verwerken!
  Ooit (na een overlijden van een klasgenoot) heb ik dit ook allemaal van me afgeschreven en het heeft met zoooo geholpen!
  Schrijf het allemaal maar op,
  dat worden moeilijke momenten maar ook prachtige herinneringen aan hoe jij je vader hebt gekend!
  Lieve meid, veel sterkte wens ik jou(je gezinnetje) en je fam.!!!!
  Ik denk aan jullie!!!

  Veel liefs Madelon

 10. Hee Nicolle!!

  Wat een lieve foto van Liv!

  Sterke voor tijdens de paasdagen!
  Maar toch ook plezier gewenst hoor, maak er maar 2 leuke dagen van! In de dierentuin zal dat natuurlijk wel lukken!

  Liefs Mir!

 11. hallo lieverds
  ja probeer er maar even van te genieten het paasweekend ik hoop dat jullie in de vlinder tuin een beetje het gevoel kriigen dat je vader met jullie mee kijkt en je er een goed gevoel aan over houd
  wij denken aan jullie ook met deze paasdagen liefs en dikke zoen voor jullie allemaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.