Terwijl de was nog op zolder hing droog te zijn, moest ik toch echt weer naar school. Van 9uur tot half 6 ben ik druk geweest met tafeltjes schuiven, met kasten hoeken creeëren, computerkabeld uit de knoop halen, afspraken maken, vissenknutsels bedenken en lijstjes maken. Toen ik om half 6 naar mijn moeders huis fietste was ik nog lang niet klaar, maar stond er wel een heerlijke Hollandse pot voor mij klaar.

's avond toen Rev op bed lag maakte ik mij klaar voor de verjaardag van onze buurman. Helaas is van de verjaardag voor mij niets gekomen. Rev had andere plannen. Ergens tussen Sao Miguel en Hardenberg zijn wij zijn ritme verloren. Alle drie de avonden thuis is Rev vrij snel in slaap gevallen, heerlijk! Maar dan wordt hij na een uur wakker om alles bij elkaar te gillen hij lijkt wel een meisje en geen oog meer dicht te doen. Niets helpt! Geen fles melk, geen speen en doekie, geen aai over zijn bol, geen continu gekriebel in zijn haartjes, geen continu geaai over zijn rug, echt niets!

Na een uur moest ik echt even bij hem weg lopen om mijzelf weer tot rust te manen. Na een innerlijke schreeuw en een diepe zucht heb ik hem eruit gehaald. Mee naar beneden. En zo zat ik om 10uur 's avonds met mijn veel te vrolijke zoon op de bank zoute stokjes te eten.

Om half 11 zijn we weer naar boven gegaan. Ik heb hem in bed gelegd, ben er  zelf in mijn pyama onder een deken naast gaan zitten en ik vraag mij af wie er eerder sliep….

Toen ik om half 7 wakker werd lag Rev nog heerlijk te slapen. Ik wilde zijn voorbeeld graag volgen maar mijn brein had andere plannen… school, school, school….

Dus achter de computer om lijstjes te tikken en plannen te maken. Toen ik het laatste document naar mijn duo gemaild had was het half 9 en hoorde ik uit Rev zijn kamer de eerste geluidjes komen. Met een opgeruimd hoofd kon ik de dag beginnen.

Inmiddels is niet alleen mijn hoofd opgeruimd, maar ook het huis en het grootste gedeelte van de was. Nu maar eens lekker douchen met mijn zoon en dan het "to-do" lijstje verder afwerken. Wie weet wordt mij vanavond een avondje op de bank gegund en zo niet….. dan geef ik Rev gewoon weer het goede voorbeeld en ga ik optijd met hem naar bed.

(Terwijl ik dit schrijf zit Tim met Rev naast mij. Ze zijn allebei in opperbest humeur en vinden het leuk om mij te stalken. Tim, lees goed Tim, ondekt de bellenblazer en begint op zolder, BINNEN, te blazen! En hij doet een wonderbaarlijke ontdekking, wanneer je een bel opvangt kun je met deze bel een andere bel hooghouden. Hij is zo blij als een klein kind. Jammer dat Rev er niet aan mag komen! Inmiddels vliegen mij de bellen hier om de oren, ze ploffen kapot op het toetsenbord en beeldscherm…..Soms….. onee dit vind ik juist zo leuk aan hem. Toch?!)

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *