Met een volle agenda voor deze week en een partner die ook al op pad zou gaan besloot ik gisterenavond thuis te blijven en niet naar de informatieavond over Tieners en leren te gaan.

Een informatieavond waar een aantal mensen zouden spreken die ik ken of waarin ik geïnteresseerd ben. Eén van de sprekers was voor mij echter een volkomen onbekende. Zij vertelde over hulp bij concentratieproblemen. Een interessant onderwerp die werd gepresenteerd met behulp van een PowerPoint. In deze PowerPoint werden foto’s getoond om het één en ander te verduidelijken.

Tot de verbazing van een aantal bekenden van mij kwamen daar foto’s voorbij van mij en mijn gezin. Na deze avond brachten zij mij op de hoogte van de getoonde foto’s. Volkomen verrast en verbaasd was ik. Hoe kan het nu dat er zomaar foto’s van ons in zo’n presentatie terecht komen?

Nou heel makkelijk natuurlijk… Je Googled, ziet een leuke foto, knipt en plakt en je hebt een plaatje te pakken. Natuurlijk weet ik heel goed dat mijn foto’s openbaar zijn, voor de hele wereld zichtbaar. Ik heb er echter nooit over nagedacht dat deze foto’s door te knippen en te plakken in presentaties, verslagen of websites van anderen terecht zouden komen.

Vanuit bed stuurde in de desbetreffende mevrouw een mail. Gewoon met de boodschap dat ik het op prijs had gesteld als het eerst gevraagd was. En met de vraag of ze het nog vaker zou gebruiken? 

Vanmorgen nog voor half 10 had ik een antwoord terug. Een excuus en de vraag of de foto uit de PowerPoint verwijderd moest worden. Ook een compliment voor de foto die mooi en doeltreffend voor haar was.

En dat is wat me nu bezig houdt. Vind ik het erg dat deze foto’s getoond worden? Wat wil ik eigenlijk wel en wat niet in een presentatie, verslag, PowerPoint of op een website van een ander van mijzelf en mijn gezin laten zien?

Het heeft mee verbaasd, maar ook wakker geschud. In vervolg zal ik voordat ik foto’s plaats altijd eerst bedenken… zou dit aan een zaal vol mensen gepresenteerd mogen worden?

Nou vooruit…. deze wel. En dat ga ik haar nu terug mailen!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *