Kun je ook met goede voornemens starten op 1 oktober in plaats van 1 januari?

Op 1 januari 2019 had ik echter al hetzelfde voornemen. Toen schreef ik over hobby’s en vrije tijd in een stukje over bloggen ( https://www.opdevoet.nl/2019-bloggen/). Het voornemen was om meer te gaan schrijven.

Als ik terug kijk constateer ik dat ik sinds die dag iets meer dan 40 blogs schreef. Dat klinkt best leuk, 40 blogs. Maar 40 blogs in 33 maanden stelt natuurlijk maar weinig voor. Dat kun je geen actieve hobby noemen. Stel je voor dat je 40 keer in 33 maanden tijd naar de sportschool gaat?

En toch blijft het kriebelen. Iedere keer weer komt het gevoel van willen schrijven weer boven drijven. Zo ook deze zomer. We waren op vakantie, het weer was heerlijk en ik was ontspannen. Ik dacht na over het komende schooljaar. Wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Als het gaat om mijn werk kan ik dat altijd prima formuleren. Als het gaat om mijzelf dan vind ik dat lastiger. Wat wil IK? Wat vind IK belangrijk? Niet voor een ander, maar voor mijzelf.

Als je het aan iemand anders vraagt zegt men steevast hetzelfde “doen waar je blij van wordt”. Ik bedacht waar ik blij van word, mijn gezin, werk, vrienden, familie, korfbal. De nadruk lag ook nu weer op de ander, want ik word blij van mensen om mij heen.

En toch houd ik ook van alleen zijn. Gewoon lekker thuis rommelen en ondertussen een boek luisteren. Terwijl ik alleen ben vliegen mijn gedachten alle kanten op. Ik maak er kleine verhaaltjes van in mijn hoofd. Ooit schreef ik die verhaaltjes op. Dit deed ik de afgelopen bijna 14 jaar meer dan 800 keer.

En iedere keer weer weet ik dat ik daar ook echt blij van word, schrijven! Waarom doe ik het dan niet? Geen tijd, geen inspiratie of geen zin zijn eigenlijk nooit de redenen. Ik denk dat ik het ook hier kan vergelijken met de sportschool. Als je eenmaal in het ritme zit, gaat het lekker en kost het weinig moeite. Wanneer de klad erin komt is het steeds moeilijker om het op te pakken. Ritme is dus belangrijk!

En zo is mijn goede voornemen deze keer concreter dan in 2019. Ik wil met regelmaat gaan schrijven. En dat bedacht ik dus afgelopen zomer aan de picknicktafel in de tuin van ons vakantiehuisje in Sint Maarten Vlotbrug. Ik bedacht me wat ik nodig had om het deze keer te laten slagen. Ik zocht op google naar tips en bracht de middag lezend door.

Toen ik daarna facebook opende kwam er meteen een advertentie van “schrijven magazine” in beeld. Ik klikte door en besloot een abonnement te nemen. Het eerste tijdschrift zou omstreeks 1 oktober bezorgd worden. En zo werd 1 oktober mijn streefdatum.

Er moest namelijk nog iets heel belangrijks gebeuren. Al jaren is mijn wens een eigen domeinnaam. Ooit stapte ik over naar blogspot en daarbij zijn heel veel foto’s verloren gegaan. Nog eens alles verhuizen vond ik daarom erg spannend. Gelukkig vond ik een ontzettend goede en persoonlijke webhosting en daar veranderde opdevoet.blogspot.com in www.opdevoet.nl.

Tevreden met het resultaat, trots op de inhoud en blij met het bereiken van het eerste doel! Vrijdag 1 oktober om 16.00uur is deze blog voor het eerst te lezen. Vanaf nu iedere vrijdag om 16.00u een stukje van mij op deze blog.

Mooi voornemen toch?

Lees, leef en loop ook mee op… https://www.instagram.com/opdevoet.nl/

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *