Heel langzaam kreeg het campingvirus vat op ons.

Vorig jaar twijfelden we nog tussen vliegtuig en zon of caravan en “geen weer zekerheid”. We kozen voor het laatste omdat we voor één week zon ook 4 weken camping hadden. Van die 4 weken zou vast ook 1 week zon zijn…. en inderdaad we hebben in ieder geval meer dan 7 dagen prachtig weer gehad. Dat we ook een paar dagen afschuwelijke zeewind en liters water hebben gehad hoorde er helaas ook bij.

Aan het eind van het vorige campingseizoen namen we een kijkje op het Ermerstrand. Want hoe fijn zou het zijn dat we echt alleen bij mooi weer gaan kamperen? Al snel kwamen we tot het besluit om het maar gewoon een seizoen te proberen.

En zo mogen we aanstaande vrijdag al ons vakantieplekje gaan klaar maken. De wind en tempratuur maken me nog niet heel enthousiast, alle andere gedachten wel!

En dus zijn mijn voorbereidingen al in volle gang.

Pallets voor de voortent zijn geregeld. Materiaal- en gereedschapslijst voor donderdag zijn klaar. Goedkoopste stukje vloerbedekking is opgezocht en de weersverwachting wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Aanstaande vrijdag beginnen we namelijk met het opzetten van de caravan en voortent. Maar ook met het plaatsen van een vaste vloer in de voortent. Mijn neefje zal als uitvoerder mee gaan. We hopen dat we op vrijdag bovengenoemde klaar kunnen krijgen. Op zaterdag kunnen we dan de vloerbedekking leggen en de voortent inrichten, zodat we op zondag en maandag heerlijk thuis Pasen kunnen vieren (of misschien bij erg lekker weer wel op de camping… ;-).

Mijn gedachten gaan echter verder… Aangezien ik geen echte diehard kampeerder ben probeer ik ons nu al van alle gemakken te voorzien. De vaste vloer in de voortent is alvast het begin. Maar wat dacht je van een elektrisch kookplaatje (2pits), magnetron, een oude fiets, een klein 2 persoons/twijfelaar matras voor in het kleine tentje en een schuurtentje? En dus kijk ik rond en houd mijn oren goed open. En wie weet hoe aangenaam het kamperen nog voor ons wordt…

Ik heb er in ieder geval erg veel zin in. Een klein half uurtje van huis staat straks gewoon continu een vakantieplekje voor ons klaar!

Ben jij wel een diehardkampeerder of heb je ervaring met een seizoensplek…. alle tips zijn welkom!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *